23948sdkhjf

Fly-ordrer udebliver

Danske underleverandører til nyt amerikansk kampfly er ved at miste tålmodigheden og overvejer at forlade projektet.
Flere af de danske underleverandører til fremtidens amerikanske kampfly, Joint Strike Fighter, er ved at miste tålmodigheden. De forventede ordrer udebliver, og nu overvejer en af deltagerne helt at forlade projektet.

For Danmark vil det være en alvorlig bet, hvis danske virksomheder ikke kommer med i kampflyprojektet, der ud over ordrer og nye job skulle være med til at give dansk industri et teknologisk kæmpeløft.

Joint Strike Fighter fra Lockheed Martin, der efter planen skal produceres med blandt andet danske underleverancer."Hvis vi ikke inden sommerferien i år har fået nagelfaste kontrakter til Joint Strike Fighter, hopper vi af som underleverandør. Det betyder, at vi har betalt et millionbeløb uden at få noget for pengene. Men det er så bare ærgerligt," siger adm. direktør Michael Holm, Systematic Software Engineering A/S i Århus, til dagbladet Børsen.

Fire danske virksomheder har sammen med den danske stat indvilget i at betale i alt 892 mio. kr. som adgangsbillet for at være med til at udvikle Joint Strike Fighter-flyet, også kaldet F-35, som underleverandører til den amerikanske producent, Lockheed Martin.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047