23948sdkhjf

Jubler over regeringens planer om at bygge krigsskibe

Tirsdag morgen præsenterede et nationalt partnerskab anbefalinger til, hvordan dansk skibsbygningskapacitet inden for forsvars- og sikkerhedsområdet kan styrkes.

Regeringen vil gennemføre et kursskifte væk fra EU-udbud til hjemlig produktion.

Det vækker naturligt nok jubel blandt de faglige organisationer.

- Det er helt afgørende, at vi nu får lagt en langsigtet flådeplan, så vi igen kan bygge skibe herhjemme. Hvis vi skal sikre den danske og europæiske sikkerhed, så bør vi ikke være afhængige af kineserne eller andre fremmede magter, når det kommer til skibsbyggeri. Samtidig er det jo positivt med flere danske industriarbejdspladser, siger formand for Dansk Metal, Claus Jensen.

Han understreger dog, at vi dog nødt til at gøre noget ved manglen på faglærte, hvis planen skal blive til virkelighed. Samtidig efterlyser han investeringer i robotter og automatisering af skibsbyggeriet.

Et dansk styrkeområde

Hos Dansk Industri er er man også begejstrede for udsigterne til at Danmark atter kan komme på landkortet inden for byggeri af krigsskibe.

- Den maritime sektor er et dansk styrkeområde, men når vi skal videreudvikle industrien, er der behov for langsigtet planlægning. Ellers bliver det også svært at levere til tiden når der for alvor er brug for det, siger administrerende direktør Lars Sandahl Sørensen.

- Vi har nu muligheden for at få en moderne og slagkraftig flåde til gavn for Danmark, men som vi også kan eksportere til vores allierede. Derfor er det klogt, at anbefalingerne lægger op til øget skibsbygningskapacitet, hyppigere recirkulation af skibene, langsigtede anskaffelsesplaner og inkludering af nyeste teknologier inden for automation og robotter og grøn omstilling, fortsætter han.

Afgørende med langsigtet plan

Også hos brancheforeningen Danske Maritime ser man positivt på udmeldingen.

- For den maritime industri er det meget afgørende med en langsigtet flådeanskaffelsesplan for at sikre den nødvendige investeringshorisont og muligheden for at tilpasse de fysiske rammer og medarbejderstabene. Dette indgår i anbefalingerne, og vi ser utrolig meget frem til at komme i gang. Opgaven har kæmpe betydning for både den maritime industri og for dansk sikkerhed og forsyningssikkerhed, fastslår administrerende direktør Jenny Braat.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095