23948sdkhjf

Universal Robots hjælper VW

For første gang nogensinde samarbejder en robot direkte med medarbejderne i produktionen af motorer på Volkswagens fabrik i Salzgitter i Tyskland.
Volkswagen-fabrikken i Salzgitter er på 2.800.000 kvadratmeter og en af verdens største motorfabrikker. Omkring 6.000 ansatte fremstiller omkring 7.000 benzin- og dieselmotorer i mere end 370 varianter om dagen. Motorerne har mellem 3 og 16 cylindre og monteres i Volkswagen-koncernens forskellige modeller og mærker.

Bilproducenten indsatte for nylig en samarbejdende industrirobotarm fra den danske producent Universal Robots ved siden af mennesker i fabrikkens afdeling for samling af cylinderhoveder, hvor den skal indsætte gløderør i cylinderhovederne.

Uden afskærmning
Takket være UR5-robottens indbyggede sikkerhedstilstand, i overensstemmelse med standarden EN ISO 10218, kan industrirobotten arbejde klos op og ned af mennesker.

Den er udstyret med gribehånd beregnet til samarbejde med mennesker, som systemintegratoren Faude Automatisierungstechnik har udviklet med eneret for Volkswagen, og som opfylder sikkerhedskravene i ISO/TS 15066, specifikationsstandarden for samarbejdende robotter. Dermed kunne robotten integreres i produktionslinjen uden behov for yderligere beskyttelsesafskærmning.

- Vi ønsker at forebygge langvarige belastninger af vores medarbejdere inden for alle områder af vores virksomhed ved hjælp af en ergonomisk udformning af arbejdspladsen. Ved at bruge robotter uden afskærmning kan medarbejderne samarbejde side om side med robotten. På den måde bliver robotten en produktionsassistent og kan derfor fritage medarbejdere fra ergonomisk uhensigtsmæssigt arbejde, forklarer Jürgen Häfner, projektleder på Volkswagens fabrik i Salzgitter.

Hånd i hånd med en robotkollega
Projektet er blevet gennemført i løbet af to år i tæt samarbejde med Universal Robots' distributionspartner Faude Automatisierungstechnik. Dette har betydet, at to personer i produktionen, som tidligere havde ansvaret for at sætte gløderørene i cylinderhovederne, nu er blevet fri for en belastning. Hidtil har de skullet stå foroverbøjet for at indsætte gløderørene i borehuller i cylinderhovederne, som knap nok var synlige.

Dette trin i processen er nu overtaget af den seksaksede UR5-letvægtsrobot fra Universal Robots. Den løfter forsigtigt de skrøbelige gløderør, der kommer via et specialdesignet separationssystem, og placerer dem i de svært tilgængelige borehuller. En medarbejder har så ansvaret for at fastgøre gløderørene og isolere cylinderhovedet, hvilket er nødvendigt for det næste trin i produktionen. Takket være det direkte samarbejde med robotten, der fungerer som assistent, kan medarbejderen udføre disse aktiviteter i en opretstående og sund arbejdsstilling. På den måde kan han hele tiden holde øje med processen og hurtigt gribe ind, når det er nødvendigt.

- Vi glæder os over den vellykkede implementering af dette projekt, der er uden fortilfælde, og over at vores robotter kan bidrage til ergonomiske arbejdsprocesser, siger Thomas Visti, vice president and chief commercial officer hos Universal Robots.

- Dette var især muligt på grund af det resultatorienterede og konstruktive samarbejde mellem Volkswagen og vores partner, Faude Automatisierungstechnik.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094