23948sdkhjf

Larsens i Kolding går nu for alvor Mazak

Den familiedrevne maskinfabrik tager kvantespring med hundedyr højteknologi.
Med sit nysselige ydre og højavancerede computerpanel ser Mazak-maskinenerne helt fremmede ud i de rå og rustikke værkstedsomgivelser hos Larsens Eftf. i Kolding.

Men der kom alvorligt turbo på de avancerede drejeopgaver, da den familiedrevne maskinfabrik i 2012 anskaffede sin første ud af to af de højteknologiske Mazak-maskiner. Næsten for meget.

- Den kørte i op til 15 timer i døgnet, og vi kunne ikke følge med bestillingerne, siger Christian Rasmussen, som er produktionschef i den familiedrevne maskinfabrik og søn af fabrikant Hans Christian Rasmussen.

Mere leveringssikker med to
Derfor har fabrikken netop oprustet med sin anden Mazak-maskine. De har gjort Larsens Eftf. i stand til at udføre langt mere avancerede drejeopgaver end før, og virksomheden kan nu også gøre det langt hurtigere.

- Men med den anden maskine er vi også blevet mere leveringssikre. Med kun én maskine ville vi få problemer, hvis den skulle fejle noget, siger Christian Rasmussen.

- Og det har også gjort os fuldstændigt selvforsynende. Tidligere måtte vi sende mange drejeopgaver ud af huset, og de opgaver, vi tidligere lavede manuelt, kan vi nu lave på den halve tid.

Leasing i stedet for køb
Maskinfabrikken har aktuelt en egenkapital på ca. 4 mio. kr. Næsten det beløb som de to Mazak-maskiner har kostet, så investeringen havde man udmærket råd til, siger Christian Rasmussen.

Alligevel valgte Larsens Eftf. at finansieringslease de to apparater. 20 procent af købsprisen er udbetalt, og i løbet af fem år er prisen indfriet.

- Vi vil hellere gemme vores egenkapital til dårlige tider, og vi vil gerne have penge, som ikke står bundet i maskiner, siger Christian Rasmussen.

Bedre tider fornemmes
Dårlige tider forventer han dog ingenlunde. Fabrikken har oprustet maskinparken, fordi man er overbevist om, at det lønner sig, og at der vil komme stadig flere kunder med stadig større og mere avancerede opgaver.

- Det er en fingerfornemmelse, vi har. Vi fornemmer, at der er mere gang i den derude.

Seneste resultat viste en årsomsætning på ca. 50 mio. kr. og et "lille millionoverskud", som Christian Rasmussen helst vil sige det.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08