23948sdkhjf

Danfoss tilfreds trods tilbagegang

Specielt et dramatisk fald på solcellemarkedet betød faldende omsætning og overskud hos Danfoss i første halvår.
Omsætningen på 16,815 mia. kr. er lidt lavere end 17,222 mia. kr. i første halvår 2012, men alligevel er Danfoss-ledelsen tilfreds.

- Som resten af branchen ser vi dog også afmatning i efterspørgslen i USA og Europa. Mest iøjnefaldende er udviklingen på det europæiske marked for solceller, der på det nærmeste er kollapset efter en periode med stor usikkerhed og ændringer i de politisk bestemte rammevilkår. Derfor er det meget usikkert, hvordan markedet vil udvikle sig den resterende del af året, forklarer koncernchef Niels B. Christiansen.

Udfordringerne på markedet for solceller er da også den væsentligste årsag til, at Danfoss koncernen ikke er helt på niveau med sidste års resultat. Resultat af primær drift (EBIT før andre driftsindtægter/omkostninger) blev 1,665 mia. kr. mod 1,833 mia. kr. i samme halvår året før. Koncernen forventer dog, at udviklingen i andet halvår 2013 vil medvirke til at løfte resultatet af den primære drift.

- Vi fortsætter vores gode udvikling. Vores Core & Clear-strategi virker, og den underliggende forretning er generelt stærk. Vi leverer gode resultater under de gældende markedsforhold og fastholder vores forventninger til hele året. Andet kvartal var som ventet bedre end det foregående kvartal, en udvikling som vi forventer fortsætter ind i andet halvår. Jeg hæfter mig særligt ved, at vi igen vokser på de vigtige vækstmarkeder i BRIK-landene. Samtidig er vi godt tilfredse med at have opnået fuldt ejerskab af Sauer-Danfoss og den styrkelse af den samlede koncern, som den disposition allerede nu medfører, siger Niels B. Christiansen.

Derfor fastholder Danfoss sine forventninger til 2013. Det betyder, at man stadig kalkulerer med beskeden vækst i omsætning og resultat af primær drift sammenlignet med 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125