23948sdkhjf

Vestjysk virksomhed insourcer sig til succes

Joca, der producerer affaldscontainere, slår rekorder ved at hente produktion hjem fra udlandet og i stedet bruge danske underleverandører
Store grønne eller sorte affaldscontainere pynter ingen steder. Gem det nede i jorden i stedet. Virksomheden Joca i Vinderup i Vestjylland sælger stadig flere underjordiske renovationscontainere til kommuner, boligselskaber, sommerhusområder og andre kunder.

Kønnere skrald er en af årsagerne til, at firmaet netop har afsluttet et regnskab, der sætter rekord med både omsætning og overskud. En anden årsag er, at Joca henter stadig mere produktion hjem til Danmark.

Nogle af tingene fremstilles i dag i Vinderup. Andre af de tidligere udenlandske komponenter produceres nu hos underleverandører i Lemvig, Vildbjerg, Mønsted, Viborg og Hasselager.

Medarbejderstaben tredoblet
Hidtil har Joca købt ind i blandt andet Finland, Belgien og Holland. Nogle ting er kommet fra Østen, men den import er også faldende og erstattes af dansk produktion.

- Når vi køber i udlandet presses vi tit til at tage store mængder, og vi skal bestille 12-15 uger i forvejen. Vores økonomi bliver bedre af, at vi nu har mindre på lageret, siger direktør og indehaver Søren Jensen.

Han overtog Joca for syv år siden. Da var der ansat seks-syv medarbejdere. I dag arbejder der 24 i Vinderup. Den hjemtagne produktion giver også danske arbejdspladser hos underleverandører. Søren Jensen ved fx, at en af dem hele tiden beskæftiger to medarbejdere med at fremstille emner til Joca.

De nyudviklede underjordiske affaldscontainere er blandt andet solgt til Skive, Viborg og Randers. Kun en lille designet stander kan ses. Affaldet havner i en beholder nede i jorden, som renovatørerne nemt kan tømme med en kran på deres bil.

- Vi har brugt omkring en million på at udvikle undergrundscontainerne. På det marked har vi i dag halvdelen af markedet i Danmark, fortæller Søren Jensen.
Læs mere om: Joca
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078