23948sdkhjf

Topchef stopper hos Siemens Gamesa efter nyt dystert regnskab

Andet kvartal af det forskudte regnskabsår 2023/2024 blev endnu et skuffende et af slagsen for Siemens Gamesa. Vindmølleproducenten har kæmpet med store ekstraomkostninger – dels som følge af energi- og råvarekrisen, og dels som følge af store garantibetalinger til fejlretning på koncernens onshore-møller.

Omsætningen i andet kvartal faldt ”kun” med 5 procent sammenlignet med samme kvartal sidste år, og endte dermed på 2,314 mia. euro (17,3 mia. kr.). Bundlinjen endte til gengæld med et nyt dundrende underskud på 365 mio. euro (-2,7 mia. kr.), hvilket dog var 21 mio. euro (156,7 mio. kr,) bedre end året før.

Samtidig kunne Siemens Gamesa konstatere at ordreindgangen raslede ned fra 3,643 mia. euro (27,2 mia. kr.) i andet kvartal 2022/2023 til beskedne 881 mio. euro (6,6 mia. kr.). Det skyldes først og fremmest det midlertidige salgsstop, vindmølleproducenten har indført på sine 4.X- og 5.X-vindmøller i kølvandet på kvalitetsproblemerne, men også at man sidste år modtog en ordre på 1,7 mia. euro (12,7 mia. kr.) til et britisk offshore-projekt.

Ny topchef og omstruktureriger

Samtidig med offentliggørelsen af tallene for andet kvartal har Siemens Gamesa sat gang i en omfattende omstruktureringsplan.

Jochen Eickholt stopper som CEO den 31. juli efter gensidig aftale, og Vinod Philip overtager hans plads. Han har været en del af Siemens-koncernen siden 2004.

- Jeg vil gerne takke Jochen Eickholt personligt og på vegne af Siemens Energy for hans engagement i turbulente tider. I sin tidligere rolle som medlem af direktionen for Siemens Energy har Jochen ydet et stort bidrag til den meget succesrige udvikling af Gas Services- og Transformation of Industry-divisionerne. I en meget vanskelig situation hos Siemens Gamesa lagde Jochen det centrale fundament for den akut nødvendige omorganisering og nye start inden for Siemens Energy. Det er kun fair at fremhæve, at grunden til kvalitetsproblemerne ikke opstod under hans embedsperiode som administrerende direktør. Med den konkrete implementering af den flerårige omstruktureringsplan, der blev aftalt i dag, er tiden nu også inde til et generationsskifte hos Siemens Gamesa, siger CEO hos moderselskabet Siemens Energy, Christian Bruch.

Nedruster i onshore - opruster i offshore

Målet med Siemens Gamesas omstruktureringsplan er at nå breakeven i 2026. For at nå dertil bliver især koncernens onshore-aktiviteter berørt. Det betyder, at man i denne del af forretningen fremover vil fokusere på markeder i Europa og USA, hvor rammeforholdene er stabile. Andre lokale markeder vil kun blive serviceret, hvor det giver økonomisk mening, meddeler Siemens Gamesa.

Til gengæld satser man på, at væksten skal komme offshore, og derfor fortsætter man opgraderingen af kapaciteten på fabrikkerne i Aalborg, Cuxhaven i Tyskland samt Le Havre i Frankrig.

Ledelsen hos Siemens Gamesa forventer, at omstruktureringerne kommer til at betyde et begrænset tab af job. Håbet er, at den stigende aktivitet på offshore-fabrikkerne kan være med til at absorbere nogle af de medarbejdere, der bliver overflødige på andre fabrikker.

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Se nøgletal for:
Læs mere om: vindmøller
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.834