23948sdkhjf

LPM hylder den konstruktive dovenskab

Underleverandørens leansatsning har medvirket til, at LPM igen nærmer sig 2008-niveau. Men det er egentlig bare sund fornuft i en anden indpakning, siger direktøren.
- Vi arbejder med konstruktiv dovenskab. Så hvis man kan spare nogle skridt, er det okay at være doven.

Ordene tilhører Kurt Andersen, administrerende direktør hos LPM Production, som i jagten på øget produktivitet har krydset veje med den omdiskuterede lean-filosofi.

Som ordreproducerende virksomhed indenfor metal- og plastbearbejdning er LPM udfordret af skærpet konkurrence fra lavtlønslande samt et højt dansk omkostningsniveau. Derfor meldte virksomheden fra Ølgod sig sidste år under DI’s fane, og involverede sig i projekt ”Høst de lavthængende frugter” med fokus på forøgelse af produktiviteten.

Læs også: LPM sikrer fremtiden gennem samarbejde

Kurt Andersen beretter om væsentlig større engagement blandt medarbejderne, bedre omstillingstider og højere oppetider som de positive afkast af investeringen.

- Vi har fået meget mere fokus på effektivitet. Det er en vedvarende proces, men det bliver nemmere af den fælles linje, som lean-tanken bidrager med, fortæller Kurt Andersen til Metal Supply.

Netop fællesskabet spiller en afgørende rolle i LPM’s fortolkning af lean. Direktøren understreger, at et lean-projekt skal bæres af medarbejderne. Ledelsens opgave består i at sælge ideen og standhaftigt følge op for på den måde at få hele huset til at trække i samme retning, forklarer Kurt Andersen og tilføjer:

- Det er kultur, vi taler om og ikke et bare projekt. Får man kulturen forankret, er man nået et godt stykke vej. Medarbejderne skal være en del af helheden og hylde den konstruktive dovenskab.

Tavlemøder og engagement
Blandt de redskaber som LPM har adopteret fra lean-tankegangen er tavlemøder. De er ifølge Kurt Andersen med til at involvere og engagere medarbejderne og understøtter samtidig et af nøgleelementerne i lean – at minimere og lære af sine fejl. Direktøren mener, at alle gerne vil være en del af en løsning, hvis de får mulighed for det.

At produktiviteten er steget hos LPM, illustrerer Kurt Andersen ved, at man med færre medarbejdere kommer ud af 2013 med samme topresultat som i 2008 samt en bedre bundlinje.

En anden grundpille i lean er at minimere ikke-værdiskabende aktiviteter. Og det er også et fokusområde hos LPM i Ølgod, hvor virksomheden har brugt ressourcer på at analysere sine værdistrømme på forskellige måder. Et projekt, der, ifølge Kurt Andersen, ikke kun vedrører ”gulvet”, men også administrationen. Helt i tråd med filosofien om, at alle skal være med på ideen.

- Man kan sige, at lean er sund fornuft i en anden indpakning. Sørg for at gå efter det rigtige. Man skal vide, hvad man går efter og lade det ligge, som ikke skaber værdi, siger Kurt Andersen.

Tilbage på 2008-niveau
Kurt Andersen forventer, at LPM ved udgangen af 2013 nærmer sig 2008-niveau. Dermed træder virksomheden ud af den finansielle krises skygge. Og selvom krisen også satte sine spor i Ølgod, sætter Kurt Andersen særligt pris på en af efterdønningerne:

- Krisen har medført en holdningsændring hele vejen rundt – også på ledelsesniveau. Vi må erkende, at vi har gjort noget forkert, siger Kurt Andersen og tilføjer, at lean-forandringerne hos LPM ikke mødte synderlig modstand i organisationen.

- Det er blevet nemmere at skabe et fælles mål. Vi er nødt til at erkende, at vi skal have job, produktion og industri, forklarer den administrerende direktør og indkapsler sammenhængen mellem krise og lean:

- Vi må ikke lave samme fejl igen.

Metal Supply sætter fokus på lean
Metal Supply vil i de kommende uger have særlig fokus på lean med en række af artikler, som alle behandler emnet.
Redaktionen hører gerne fra folk, der har gjort sig gode såvel som dårlige erfaringer med lean på virksomhedsplan. Send din historie med kontaktinformationer på denne mail.

Artiklen er en del af temaet Lean.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082