23948sdkhjf

Flydende brint og højteknologi i Hannover

Hannover Messen, verdens største industrimesse, er åbnet her til morgen med fokus på blandt andet brintteknologi.

Messen ligner sig selv med et stort udbud af robotter, der bevæger sig, og et tusindtal af udstillere. Der er stor vægt på digitalisering blandt udstillerne.  

Man kan se alle former for højteknologi. For eksempel en kørende robot, som kan operere på havbunden, og som kan reparere ødelagte overflader eksempelvis på fundamenter til offshore vindmøller.

Den tyske regering satser kraftigt på brint som energibærer. Der skal blandt opbygges et brintnet på linje med naturgasnettet, blandt andet med bidrag af dansk brint.

Nedkøling til minus 250 grader

Forskere fra Karlsruhe Institute of Technology forsker i brugen af flydende brint. Skal brint på flydende form, kræver det en nedkøling til minus 250 grader.

Det kræver kun en lille energimængde i forhold til det man får ud af det, siger forsker Tabea Arndt fra instituttet.

Den flydende brint kan blandt andet bruges til at drive lastbiler og fly. 

Forskerne fra Karlsruhe udvikler blandt andet på en ide om en hybrid energiforbindelse udformet som et rør, som transporterer flydende brint, og røret omkranser en superleder, som transporterer strøm. Superledere kræver nemlig ekstrem kulde for at kunne transportere strømmen stort set uden tab. Røret skal naturligvis være superisoleret.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078