23948sdkhjf

Topsoe får en lille milliard til ny fabrik

Topsoe planlægger at bygge en ny fabrik i byen Chesterfield i den amerikanske stat Virginia.

Fabrikken skal producere såkaldte solid oxide electrolyzer cells (SOEC), der er elektrolyseanlæg, som er vitale i produktionen af brint og afledte stoffer som E-ammoniak og E-metanol.

Der er tale om Topsoes største investering i USA til dato, og den kommer, efter at selskabet har modtaget støtte på næste 136 mio. dollars (953 mio. kr.) under den amerikanske klimapakke Inflation Reduction Act (IRA).

I alt løber etableringen af fabrikken op i 400 mio. dollars (2,8 mia. kr.) og ventes at skabe 150 direkte job i Virginia og mere end 1.000 indirekte job.

- Vi er begejstrede for at annoncere vores planer om et nyt topmoderne amerikansk anlæg, der vil fremstille solid oxide electrolyzer cell-stacks (SOEC), nøgleelementet i verdens mest effektive elektrolyseteknologi til fremstilling af ren brint. Gennem lovgivning som Inflation Reduction Act, og stærk støtte fra individuelle stater som Virginia, hjælper den amerikanske regering med at fremskynde overgangen til ren energi. Med vores stærke dedikation til innovation vil vi hjælpe USA med at nå sine mål om at reducere omkostningerne ved ren brint og levere jobs inden for ren energi, siger Roeland Baan, CEO hos Topsoe.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.174