23948sdkhjf

Metalindustriens mest talentfulde lærlinge kåret

Lørdag den 20. april blev spændingen udløst og årets vindere kåret ved DM i Skills

Efter tre dagens intens konkurrence er vinderne blevet kåret ved DM i Skills som i år foregik i Roskilde. Inden for metalindustrien var der konkurrencer for klejnsmede, industriteknikere og automatikteknikere.

Hos klejnsmedene var det Jakob Østergaard Nielsen, der løb med titlen som Danmarks bedste. Han er til daglig i lære hos Damgaard Metal og går på Hansenberg.

- Det var en superfed følelse at få nævnt sit navn på scenen og få en medalje. Vi har ligget meget tæt, så det kom lidt bag på mig, at det var mig der vandt, fortalte en glad vinder.

Stolt og overrasket

Hos industriteknikerne var konkurrencen delt op i to; fræsning og drejning. Inden for CNC-fræsning var det Noah Borup Thayssen der løb med DM-titlen. Han er i lære hos Grundfos og går på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier.

- Det føles godt at være danmarksmester i CNC-fræsning. Jeg er stolt og overrasket - det kom bag på mig, at det var mig der vandt, sagde han.

I drejning var det Oscar Dahl Nielsen der vandt DM i Skills. Han er i lære hos SB Stål og går på Techcollege.

- Det er en fantastisk følelse at være danmarksmester i CNC-drejning. Det skal bare fejres helt igennem i aften med familien og måske kollegaer, lød det efter præmieoverrækkelsen.

Sidst men ikke mindst var der automatikteknikerne, hvor Elias Sejergaard kunne strække armene i vejret som vinder. Han er i lære hos Vestas Wind Systems og går på TEC.

- Det føles helt vildt godt at have vundet. Jeg havde en god fornemmelse, men det var jo ikke sikkert, at jeg ville blive udråbt som vinder, sagde han.

Statsministeren hyldede vinderne

Ved afslutningsceremonien deltog statsminister Mette Frederiksen med en hilsen til vinderne.

- I dag kårer vi de bedste af de bedste. Jeres stærke faglige stolthed smitter og inspirerer mange efter jer. I repræsenterer alle sammen en dyb kærlighed til helheden og til detaljer. Det er det, der smitter os andre. Når I giver os lov til at kigge ind i jeres faglige rum. […] Der hersker stadig en kedelig fortælling mange steder i vores samfund. At det at tage en faglig uddannelse er mindre fint eller mindre vigtigt end at tage en boglig uddannelse. Intet kunne være længere væk fra sandheden, og det beviser I i de her dage, lød det fra Mette Frederiksen.

Formand for Skills, Søren Heisel; formand for Euroskills, Poul Nyrup Rasmussen og Roskildes borgmester, Tomas Breddam overrakte alle medaljer til vinderne.

I alt konkurrede cirka 300 deltagere i 47 forskellige fag. Op mod 70.000 besøgende lagde vejen forbi DM i Skills.

Næste DM i Skills bliver i 2026 i Hjørring. I 2025 skal Danmark være vært for EuroSkills, som bliver holdt i Herning.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111