23948sdkhjf

To robotvirksomheder med danske rødder fusionerer

De to robotvirksomheder Howtorobot og Gain & Co fusionerer under førstnævntes navn.

Gain & Co. blev grundlagt i 2017 som en uvildig rådgivningsvirksomhed, der hjælper virksomheder med at optimere med automatisering, mens Howtorobot så dagens lys i 2020 som en global markedsplads, der forbinder købere med leverandører af robotter og automationsløsninger.

Nu bliver de to virksomheder altså til én, og samtidig med fusionen får de en markant kapitalindsprøjtning fra investeringsselskabet Sagitta Ventures, der indtræder i ejerkredsen.

Investeringen og fusionen skal hjælpe Howtorobot med at vokse globalt.

- Virksomheder har brug for automatisering og robotteknologi som aldrig før for at kompensere for mangel på arbejdskraft og forsyningskædeforstyrrelser og simpelthen for at beskytte dem i det lange løb. Men uden hjælp er det kun få, der er i stand til fuldt ud at udnytte teknologien. Fusionen og investeringen giver os mulighed for at udvide den hjælp til enhver virksomhed, der har brug for det, siger Howtorobots co-CEO Søren Peters, der indtil nu har været administrerende direktør for Gain & Co.

Antallet af robotinstallationer er mere end tredoblet på globalt plan over det seneste årti, hvilket gør det til en udfordring for virksomhederne at følge med, mener Søren Peters.

- Robotteknologi udvikler sig så hurtigt, at det nemt kan virke uoverskueligt. Det, de fleste har brug for, er ofte bare nogen at tale med, som kender markedet, og som de kan stole på for pålidelig og upartisk rådgivning. Ved at lade vores to virksomheder slå kræfterne sammen, kan vi nu levere det hele ét sted, siger Søren Peters.

Med kapitalindsprøjtningen bliver Howtorobot i stand til at udvide sin platform, sit rådgiverteam og partnernetværk verden over. Det betyder, at man vil styrke organisationen, så man bedre kan tilbyde on-site automations-screeninger, levere ekspertrådgivning og udvide markedsforståelsen for robotteknologi og automatisering.

- Howtorobot var den første til at give et overblik over robot- og automationsleverandører globalt. Ved at fusionere med Gain & Co bliver de den første og eneste virksomhed, der tilbyder fuldskala markedsadgang og uafhængig vejledning om automatisering, der dækker enhver virksomheds potentielle behov. Vi mener, at denne kombination er det vigtigste manglende led på markedet for at gøre robotteknologi tilgængelig for alle, siger Kim Mølbæk Nielsen, chief investment officer hos Sagitta Ventures.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093