23948sdkhjf

Penge til gode?

Skats fejlagtige vurderinger af virksomheders ejendomsværdi kan betyde, at virksomheder har penge til gode. Men tag det med ro, opfordrer DI.
Rigsrevisionens kraftige kritik af Skats vurderinger af både private og erhvervsejendomme kan betyde, at virksomheder i en årrække har betalt for meget i ejendomsskat eller dækningsafgift.

- Men der er ingen grund til at gå i gang med det helt store udredningsarbejde endnu. Vi mangler stadig nogle retningslinjer i forhold til, hvordan man som virksomhed bør forholde sig, herunder om der bliver mulighed for at få for meget betalt skat tilbage, siger skattepolitisk chef Jacob Bræstrup, DI.

Rigsrevisionens kritik af Skat går på tre ben. For det første kritiseres det, at der ikke er arbejdet på at forbedre praksis for ejendomsvurderingen. Tværtimod er den blevet forringet og på visse områder endda udført på ulovligt grundlag.

For det andet kritiseres det, at der har været fejl i opdelingen af de såkaldte grundværdiområder. Det kan betyde, at to ens grunde kan være blevet vurderet forskelligt.

Endelig påpeger Rigsrevisionen, at forskellen mellem ejendomsværdier og de faktiske salgspriser har været stor. I 2011 var Skats vurdering af tre ud af fire parcelhuse fx mere end 15 procent større eller mindre end de priser, som husene blev handlet til.

- Det er først og fremmest virksomheder i kommuner med dækningsafgift, der vil være påvirket af en eventuel forkert vurdering. For de fleste øvrige virksomheder betyder loftet over stigningen i ejendomsskat, at eventuelle fejl i vurderingen har begrænset betydning for skattebetalingen. Vi følger sagen og vil anmode regeringen om at udarbejde nogle klare retningslinjer, der hjælper med at identificere, hvem der er blevet ramt, og hvordan de skal forholde sig, siger Jacob Bræstrup.

Kilde: Dansk Industri - http://www.di.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079