23948sdkhjf

FLSmidth lægger op til masseafskedigelser

Mineral- og cementkoncernen vil afskedige 1.100 medarbejdere efter et skuffende regnskab for andet kvartal.
Selv om FLSmidth øgede omsætningen med 14 procent til 6,456 mia. kr. i andet kvartal 2013, blev selskabet i den grad ramt på indtjeningen. Driftsresultatet faldt med hele 39 procent til 195 mio. kr., og resultat før skat blev reduceret fra 302 mio. kr. til 209 mio. kr.

Samtidig faldt koncernens ordreindgang med 22 procent til 5,626 mia. kr. Det er især koncernens afsætning til mineindustrien, der er blevet ramt af afmatningen, mens udsigterne for cementaktiviteterne er bedre.

Nedjusterer forventninger
Som konsekvens af det skuffende andet kvartal har FLSmidth valgt at nedjustere sine økonomiske forventninger til hele 2013. Forventningerne til omsætningen ændres fra 27-30 mia. kr. til 26-28 mia. kr., mens forventningerne til EBIT-marginen ændres fra 8-10 procent til 4-5 procent. Samtidig opgiver FLSmidth at sælge datterselskabet Cembrit, som derfor atter indgår i de økonomiske forventninger for 2013.

Samtidig med nedjusteringen søsætter FLSmidth en omfattende effektiviseringsplan, der i løbet af de kommende 18 måneder skal forbedre koncernens EBITA med 750 mio. kr. Som følge af planen forventes det, at koncernens samlede medarbejderantal reduceres med cirka 1.100 svarende til 7 procent, og samtidig vil antallet af globale lokationer blive nedbragt med mere end 20 svarende til en reduktion på over 10 procent.

- Det er vores konklusion, at der ikke er behov for at ændre på FLSmidths overordnede strategi og langsigtede økonomiske målsætninger. Vi har et stærkt fodfæste i vores fokusindustrier, vores organisation bestående af fire divisioner understøtter vores strategiske mål, og vi er stadig et dansk firma, som bygger på nordiske værdier, udtaler administrerende koncerndirektør Thomas Schulz.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109