23948sdkhjf

Tocifret vækst hos Beckhoff Automation

Beckhoff Automation fortsatte sin succesfulde vækstkurve i 2023. Automationsvirksomheden øgede sin omsætning med 16 procent til 1,75 mia. euro, svarende til 13,05 mia. kr.

Virksomheden har i alt 5.500 ansatte på verdensplan heraf over 2.000 ingeniører. Kontinuerlig innovation inden for alle områder af automatisering og et tæt samarbejde med mange globale teknologiledere er nøglen til succes, understreger koncernens direktør, Hans Beckhoff.

Kunderne opbyggede store lagre

- 2023 var et udfordrende regnskabsår, forklarer Hans Beckhoff, og tilføjer:

- Den store vækst i ordreindgangen fra 2022 fortsatte i de første par måneder af 2023 og førte til en rekordstor ordrebeholdning og omsætning. Indgående ordrer faldt dog markant, som året skred frem. Dette skyldtes primært, at vores kunder opbyggede store lagre af produkter og placerede store ordrer i 2022 og primo 2023 for at kompensere for udsving i leverancer under komponentkrisen. Dette medførte tilsvarende mindre ordremængder i 2023.

I første kvartal i 2024 oplevede Beckhoff en stabil ordreindgang med en let positiv udvikling.

- Vi forventer en markant stigning i efterspørgslen i andet halvår, udtaler Hans Beckhoff, og tilføjer:

- I 2024 vil vi nok stadig se et markant fald i indgående ordrer og omsætning i sammenligning med 2023. Vi forventer ikke at se en reel vækst igen før i 2025. Det bekymrer os dog ikke. Det bliver den femte kraftige tilbagegang, vi vil opleve i vores 44-årige historie. Som en solid familievirksomhed er vi godt forberedt på dette og vil sammen med vores kunder udforske de muligheder, der byder sig.

Alle Beckhoff-produkter er igen på lager

I løbet af de seneste to år har Beckhoff foretaget omfattende investeringer i produktion, lager og infrastruktur, herunder øget produktionskapaciteten med mere end 100 procent. Hertil kommer en væsentlig forbedring af leveringssituationen for komponenter på markedet. Hans Beckhoff fortæller:

- Vores mål var at gøre alt, hvad vi kunne for at sikre pålidelige leveringstider for vores kunder med udgangen af ​​2023.

Beckhoff er derfor i øjeblikket i stand til at levere næsten alle produkter fra lager igen.

Beckhoff Automation annoncerer i øvrigt flere spændende produkter til den kommende Hannover Messe, såsom industrielle pc'ere med mere CPU-power, kraftfuld kontrolsoftware til Windows og Linux, udvidelse af Beckhoff Bus Terminal System, MX-systemet, som kan erstatte styreskabet, nye servodrev og motorer, nye softwarebaserede sikkerheds-CPU'er og integration af AI i kontrol- og engineeringfunktionerne.

En positiv udsigt til langsigtet udvikling

Overordnet ser Hans Beckhoff positivt på fremtiden:

- Automation er en grundlæggende teknologi, der bruges i alle områder af samfundet verden over, og det er en drivkraft bag digital og organisk transformation. En konstant stigende efterspørgsel og introduktion af nye produktserier og teknologi skulle gøre os i stand til at vende tilbage til en god, stabil vækst fra 2025, siger han.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093