23948sdkhjf

Fossilfrit stålværk vil reducere Sveriges CO2-udslip med 7 procent

Den svenske stålkoncern SSAB har givet grønt lys til at gå videre med planerne om et fossilfrit stålværk i byen Luleå i det nordlige Sverige.

Det nye stålværk skal have en kapacitet på 2,5 millioner tons per år og skal bestå af to lysbueovne, avanceret sekundær metallurgi og et integreret valseværk til produktion af SSAB’s specialstål. Investeringen omfatter også et anlæg til koldvalsning og galvanisering for at tilgodese transportindustrien.

Råvarerne til værket bliver et miks af fossilfri jernsvamp fra Hybrits demonstrationsanlæg i Gällivare og genanvendt stålskrot.

- Omstillingen i Luleå er en milepæl for vores rejse mod fossilfri stålproduktion. Vi vil fjerne 7 procent af Sveriges CO2-udslip, styrke vores konkurrencekraft og sikre job med den mest omkostningseffektive og holdbare tyndpladeproduktion i Europa, siger SSAB’s administrerende direktør, Martin Lindqvist, i en pressemeddelelse.

I alt investerer SSAB 4,5 mia. euro i Lulelå svarende til cirka 33,6 mia. kr. Stålkoncernen forventer til gengæld at investeringen vil give en årlig forbedring af ebitda-resultatet på 5 mia. svenske kr. 3,2 mia. kr.). Det nye stålværk vil have lavere faste omkostninger, højere effektivitet, kortere lead-tider og ingen udgifter til CO2-udslip sammenlignet med de nuværende produktionsfaciliteter.

Værket ventes at være klar til drift i slutningen af 2028 og nå fuld kapacitet et år senere.

Se nøgletal for:
Læs mere om: råvarer
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.672