23948sdkhjf

NKT investerer trecifret millionbeløb i dansk kabelfabrik

Kabelproducenten investerer i yderligere kapacitet for at imødekomme stigende efterspørgsel på mellemspændingskabler

Markedet for mellemspændingskabler er vokset støt i de senere år drevet af overgangen til vedvarende energi og den fortsatte elektrificering af samfundet, og netoperatører på tværs af Europa gennemfører store opgraderingsprojekter for at holde trit med udviklingen.

For at imødekomme den stigende efterspørgsel investerer NKT i yderligere kapacitet inden for mellemspændingsforretningen.

Investeringerne er fordelt på tre af NKT’s produktionssteder i Asnæs i Danmark, Falun i Sverige og Velke Meziříčí i Tjekkiet. Investeringerne i Falun og Velke Meziříčí er påbegyndt, mens investeringen i Asnæs nu igangsættes.

I alt planlægger NKT at investere 100 mio. euro (746 mio. kr.) i de tre fabrikker, og det vil skabe omkring 150 nye arbejdspladser. Kabelproducenten kan ikke sætte tal på, præcis hvor stor en del der bliver i Asnæs, men oplyser til Metal Supply, at det vil være en ”betydelig del af investeringerne og en større del af de 150 arbejdspladser”.

- Asnæs er en vigtig produktionsenhed i NKT. Investeringen i fabrikken spiller en væsentlig rolle i vores vækststrategi om at understøtte markedets stigende efterspørgsel på mellemspændingskabler og styrke vores position som en vigtig partner for vores kunder i den grønne omstilling af samfundet, siger Carlos Fernandez, EVP og direktør for forretningsenheden Applications, der dækker lav- og mellemspændingskabler i NKT, i en pressemeddelelse

- Som global virksomhed med hovedsæde i Danmark er det en særlig glæde at få mulighed for at udvide på hjemmefronten. Det er vigtigt for os, at Odsherred Kommune samtidig er villig til at forbedre adgangsveje og logistik til vores fabrik, og vi ser frem til at styrke vores tilstedeværelse i Asnæs og vores rolle i lokalsamfundet, fortsætter han.

I de senere år har Applications optimeret sin produktion på tværs af sine fabrikker for at øge effektiviteten og specialiseringen. Denne proces er nu afsluttet, og forretningsområdet fokuserer nu på kapacitetsudvidelser.

De igangsatte investeringer vil tilføre kapacitet inden for produktionen af 20-110 kV kabler samt optimere indretningen af fabrikkerne. Den nye produktionskapacitet forventes gradvist at være operationel i 2025 og 2026.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094