23948sdkhjf

Danfoss og Stiesdal Hydrogen satser på brint

Et nyt kommercielt samarbejde skal bane vejen for brintelektrolyse i storskalaproduktion

Stiesdal Hydrogen har udviklet elektrolyseanlægget, Danfoss Heat Exchangers har leveret varmevekslerdesignet, som elektrodestakken i brintelektrolyseanlægget er baseret på. 

Nu går de to virksomheder sammen i et kommercielt samarbejde om den nye elektrodestak, så man med tiden kan have storskalaproduktion af grøn brint. Det skriver Danfoss Heat Exchangers i en pressemeddelelse.

- Vores varmevekslerdesign, en kernekompetence hos Danfoss, passer perfekt til Stiesdals behov for en energieffektiv elektrolyseenhed. Med vores kommercielle aftale med Stiesdal er vi klar til at tage brintproduktion og power-to-X til nye højder på tværs af forskellige brancher, siger Dennis Appel, direktør hos Danfoss Heat Exchangers.

De to første kommercielle elektrolyseanlæg er allerede i drift på et biogas- og PtX-anlæg i Danmark, hvor brint kombineres overskydende CO2 fra biogas og leverer metangas. 

- Vi har udviklet et elektrolyseanlæg, som er i stand til at følge variabel strøm fra vedvarende energikilder og varierende strømpriser og dermed er målrettet til produktion af grøn brint. Vi forventer, at den type brintproduktionen bliver et væsentligt bidrag til balancering og stabilisering af fremtidens energiforsyning, og med partnerskabet med Danfoss Heat Exchangers har vi et stærkt udgangspunkt, siger head of strategic partnering hos Stiesdal, Bo Birkemose. 

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125