23948sdkhjf

Ny generation tager over hos cylinderproducent

Onsdag den 1. maj 2024 overdrager 58-årige Niels Rahbek stafetten til 39-årige Esben Kristensen, der indtræder som administrerende direktør for cylinderproducenten Hydraflex i Viborg.

Med 38 ansatte og en årsomsætning på omkring 50 mio. kr. er Hydraflex en af Danmarks førende producenter af hydrauliske cylindre til industri- og landbrugsmaskiner, vindmøller og marinefartøjer.

- Jeg har stået i spidsen for Hydraflex i 19 år, hvor vi er gået fra at være et lille maskinværksted til at blive en professionel produktionsvirksomhed. Jeg har altid sagt, at jeg ville stoppe i tide og før pensionsalderen. Tiden er inde nu, siger Niels Rahbek, og fortsætter:

- Vi står lige nu et godt sted med god vækst indenfor segmentet til marinecylindre i det skandinaviske marked, og vi har den helt rigtige kandidat i Esben, der er knap 20 år yngre end mig. Han kender virksomheden ud og ind, og han har evnerne og uddannelsen til at være direktør i en moderne produktionsvirksomhed. Esben kan om nogen stå i spidsen for den fortsatte vækst og udvikling - derfor skal det være nu. Det var netop det, Mærsk McKinney Møller mente med ”rettidig omhu”.

Startede i Hydraflex for mere end 10 år siden

Det har længe ligget i kortene, at Esben Kristensen skulle skifte jobbet som fabrikschef ud med direktørposten. Han startede i Hydraflex tilbage i 2013 som udviklingsingeniør og har også været kvalitetschef, inden han i 2019 blev fabrikschef. Esben Kristensen har i de seneste to år gennemført en MBA-uddannelse på Aalborg Universitet.

- Mine hidtidige 11 år på Hydraflex har budt på en enorm faglig og personlig udvikling, og mit tætte parløb med Niels som chef, ven og mentor har givet mig de bedste kort på hånden til at videreføre Hydraflex som en stærk og professionel cylinderproducent og som en af Midtjyllands mest attraktive arbejdspladser, siger Esben Kristensen.

Niels Rahbek går ikke på pension, men fortsætter i bestyrelsen for Hydraflex A/S og Anker A/S, der begge er selskaber i den Viborg-baserede AC Group koncern, der med mere end 300 ansatte og en omsætning på over 500 mio. kr. er inde i en solid vækst. Derudover vil han arbejde professionelt med at få unge på kanten af arbejdsmarkedet i gang.

Hydraflex inviterer til en reception fredag den 3. maj 2024 kl. 13.00 på Fanøvej i Viborg for at fejre generationsskiftet.

Artiklen er en del af temaet Navnenyheder.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093