23948sdkhjf

Ny generation af presser gør sit indtog hos Grundfos

Pumpeproducenten investerer som den første virksomhed i Danmark i den nyeste generation af servo-hydrauliske presser fra AP&T

En nye servo-hydraulisk presse fra AP&T skal erstatte en ældre presse i en eksisterende automatiseret linje, der bruges til koldflydepresning af pumpedele hos Grundfos.

Pressen, der er udstyret med en tilbageløbsfunktion og tripelfunktion, skal i foråret 2025 installeres på Grundfos' produktionsanlæg i Bjerringbro.

- Det er fantastisk, at Grundfos, som vi har samarbejdet med siden 1970'erne, igen går forrest, når det kommer til at investere i ny presseteknologi. Med den seneste generation af servo-hydrauliske presser sætter vi en ny industristandard, siger Peter Karlsson, key account og area sales manager hos AP&T, i en pressemeddelelse.

Store energibesparelser

Peter Lund Pedersen, projektleder hos Grundfos, ser store fordele ved den nye presse.

- Når det nu er tid til at udskifte en af vores ældre presser, vil vi investere i teknologi, der giver os forudsætningerne for at reducere vores energiforbrug og optimere vores produktionsproces. Her giver AP&T’s servo-hydrauliske presse flere fordele, som er i tråd med vores filosofi, siger han.

Med tolerancer på 0,05 mm giver AP&T’s servo-hydrauliske presse en høj gentagelsesnøjagtighed. Samtidig er den meget støjsvag og kræver meget lidt vedligeholdelse, ligesom energiforbruget er minimeret.

- I vores test har vi målt energibesparelser på op til 85 procent i hvert slag sammenlignet med en af vores tilsvarende konventionelle hydrauliske presser. Det er intet mindre end en revolution, både hvad angår klimapåvirkning og driftsomkostninger, siger Peter Karlsson.

Reduktion af energiforbruget er også Grundfos' hovedmål med investeringen.

- Vores krav er en energibesparelse på mindst 70 procent i praktisk drift. Derudover forventer vi at opnå en stabil proces, lave vedligeholdelsesomkostninger og et bedre arbejdsmiljø med mindre støj, siger Peter Lund Pedersen.

Hemmeligheden er et lukket servo-system

Forklaringen på de nye pressers egenskaber ligger i selve konstruktionen. I stedet for trykventiler anvendes et lukket servo-system med få bevægelige dele, hvor hastighed, præcision og effekt reguleres ved hjælp af elmotorer.

- Jeg plejer at sige, at forskellen mellem vores servo-hydrauliske presse og en konventionel hydraulisk presse er lige så stor som mellem en CNC-drejebænk og en manuel drejebænk, siger Peter Karlsson.

Den nye servo-hydrauliske presse er desuden udstyret med et frit programmerbart operatørinterface, som gør, at kunden kan skabe deres egne køremønstre for alle deres forskellige værktøjer, uden at AP&T skal omprogrammere styresystemet.

- Dialogen med Grundfos har ikke kun resulteret i en løsning, der opfylder deres behov på alle niveauer, men også bidraget til vores produktudvikling. Det er et meget givende samarbejde til gavn for begge parter, siger Peter Karlsson.

Artiklen er en del af temaet Maskinfokus.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079