23948sdkhjf

Lander ordre på stort vaskeanlæg til pumpeproducent

En af de mere spændende ordrer er tikket ind hos KSN, der er specialiseret i produktion af vaskeanlæg.

Bjerringbro-virksomheden skal nemlig levere et nyt frontlåge-vaskeanlæg til en dansk pumpeproducent.

- Vi har tidligere lavet testudstyr til dem, men det er det første vaskeanlæg, vi skal levere til kunden, fortæller sales manager Michael U. Jacobsen, der ikke på nuværende tidspunkt kan afsløre kundens identitet.

Til store komponenter

Vaskeanlægget skal vaske op til 1.000 kg tunge pumpehuse med mål op til 1,6x1,6x1,2 meter, og er konstrueret til heavy-duty brug.

- Når vi siger, at anlægget kan håndtere et tons og er bygget til heavy duty, så mener vi det - underdimensionering er ikke begreb, som KSN´s udstyr er kendt for, siger Michael U. Jacobsen

Vaskeanlægget er ligeledes bygget for 24/7/365-drift, og der er tale om forholdsvis automatiseret løsning, hvor pumpehusene kan sendes ind i vaskeren i et fast flow.

- Kunden placerer pumpehuset på en palette på et rullebanesystem foran vaskeanlægget. Rullebanesystemet er gearmotordrevet og via en tohåndsbetjeningspult kan operatøren sende paletterne ind og ud af vaskeanlægget, og sluttelig køre dem over til afladepositionen, forklarer Michael U. Jacobsen.

Klar før sommerferien

Inde i selve vaskeanlægget bliver pumpehuset vasket intensivt af roterende spulerør, som roteres ved hjælp af en gearmotor. Dermed sikres, at alle spåner, køle/smøremidler og lignende bliver vasket af. En Grundfos-spulepumpe leverer mere end 500 liter vand i minuttet ved 4 bars tryk, og i kombination med dysernes sprøjtebillede opnås der et optimalt vaskeresultat.

Efter vaskeprocessen afblæses og tørres pumpehuset ved hjælp af en højtryksventilator og opvarmet luft. Tørreluften recirkuleres og tilføres løbende tør luft for at fjerne fugten. En kunststoftventilator sørger for den nødvendige udsugning under vaske- og tørreprocessen.

Spåner og partikler filtreres fra procesvandet, når det løber retur ned i vandtanken gennem udtagelige 400 my rustfri grovfiltre.

For KSN er der tale om en spændende ordre, fortæller Michael U. Jacobsen.

- Vi leverer anlæg, der er noget større og mere komplekse, men det her er et af de store, i det der kaldes frontloader-modellerne, siger han.

Anlægget skal efter planen være færdigt lige før sommerferien.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094