23948sdkhjf

Nyskabende dansk pallerobot lanceret

Erfarne Logitrans og unge MiR har udviklet en ny autonom palleløfter sammen

Der er et utraditionelt dansk samarbejde bag en ny pallerobot, der netop er lanceret.

Det 80-årige traditionsrige metalfirma Logitrans og det 11-årige robotfirma MIR har i fællesskab udviklet MIR1200 Pallet Jack over de sidste to år.

- Det unikke ved vores produkt er, at det er bygget på vores mere end 80 års erfaring med at konstruere palleløftere af højeste kvalitet og MiRs robotsoftware, som de har testet og udviklet gennem de seneste 10 år, også på globalt plan, udtaler Gitte Kirkegaard, adm. direktør for Logitrans, i en pressemeddelelse.

Robotten bruger kunstig intelligens til at detektere, hvor pallerne befinder sig.

Målet er automatisere transport af paller og lade medarbejdere i stedet fokusere på mere værdiskabende processer.

Kunstig intelligens

MIR lover, at den ny autonome palleløfter vil levere høj nøjagtighed takket være kunstig intelligens leveret af Nvidia's Jetson platform. Det gør det muligt at behandle data fra robottens kameraer i real-time, så robotten kan reagere hurtigt og manøvrere inden for små rum.

- Vi forventer, at vores nye AI-drevne systemer gør det væsentligt hurtigere at hente og levere paller, og giver samtidig best-in-class nøjagtighed, når robotten skal samle paller op, udtaler Mads Paulin, vicepræsident for forskning og udvikling hos MiR, i en pressemeddelelse.

MIR fremhæver, at robotten kan indgå i eksisterende flåder af MIR-robotter og dermed vil passe fint til store virksomhedskunder.

MIR udvikler og producerer normalt kun selve de mobile robotter, og lader andre om at koble håndteringsudstyr oven på robotten. Men i dette tilfælde er der altså tale om en komplet løsning, som fra starten kan løfte og transportere paller.

Logitrans producerer håndteringsudstyr såsom palleløftere, stablere og højtløftere, og mere komplekse produkter indenfor løft og rotation af bokse, kasser og tønder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063