23948sdkhjf

Smedevirksomhed vokser med hjælp fra pensionister og fleksjobber

Hos JKL Welding på Mors har den 28-årige virksomhedsejer Jeppe Krüger Larsen netop overtaget 800 kvadratmeter fabrikslokaler. Samtidig har virksomheden løbende udvidet med nye medarbejdere

Som 25-årig tog klejnsmeden Jeppe Krüger Larsen springet som selvstændig, da han i 2021 startede svejsevirksomheden JKL Welding. Det tog dog ikke lang tid, før virksomheden, der startede som en enkeltmandsvirksomhed, måtte flytte i større lokaler på Mors for at følge med efterspørgslen.

Sidste år lejede virksomheden sig derfor ind på Sundbyvej 220, men siden 1. marts har JKL Welding officielt overtaget fabrikslokalerne, der tidligere huserede Vildsund Asfaltfabrik.

- Jeg er utrolig glad for den gode udvikling, som virksomheden har haft, siden jeg startede JKL Welding. Derfor er det også meget naturligt for mig, at jeg nu selv ejer lokalerne på godt 800 kvadratmeter. Her er der god plads til mine maskiner og alt mit svejseudstyr, og så er der også rigtige gode fremtidsmuligheder for virksomheden, siger Jeppe Krüger Larsen i en pressemeddelelse.

Guld værd med erfarne kræfter

Den positive udvikling har også smittet af på medarbejderfronten, og i dag kan JKL Welding derfor ikke længere kategoriseres som en enkeltmandsvirksomhed. Der er nemlig løbende kommet nye kræfter til, og her er det både en fastansat, en fleksjobber samt pensionister, som har bidraget til virksomhedens vækst.

- Jeg har ofte mange projektaftaler med virksomheder, så derfor er det fantastisk, at der både er smede på fuldtid og deltid, som søger min vej. Det betyder, at jeg løbende kan tage flere opgaver ind og gør min virksomhed meget fleksibel, og så er det jo også skønt at få selskab af lokale smede og se sin virksomhed udvikle sig, siger den nu 28-årige virksomhedsejer Jeppe Krüger Larsen, og uddyber:

- Det er jo guld værd for en yngre virksomhedsejer som mig, at jeg har flere erfarne smede, som jeg kan sparre med. De kender utrolig meget til faget og er hurtige og dygtige til at sætte sig ind i tingene, så dem lytter jeg rigtig meget til og sætter stor pris på.

Smitter positivt af på lokalt arbejdsliv

Hos fagforening og A-kassen Metal Thy-Mors glæder man sig over, at ansættelserne bærer frugt for begge parter og håber, at endnu flere virksomheder vil tænke i alternativer og udnytte den kvalificerede arbejdskraft:

- Det er fantastisk at opleve det store sociale ansvar, som Jeppe tager, og han bidrager virkelig positivt til det lokale arbejdsliv på Mors. Det er jo et godt eksempel på, hvordan virksomheder og eksempelvis deltidsansatte som pensionister og fleksjobbere kan få stor gavn af hinanden, og det håber jeg kan inspirere andre virksomheder, som efterspørger kvalificeret arbejdskraft, siger formand for Metal Thy-Mors, Mads Hundahl Gravesen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.124