23948sdkhjf

Robotpionerer: Fyn får ikke en ny Universal Robots

For nyligt rundede den danske robotindustri lidt af en milepæl. I sin nyligt offentliggjorte årsrapport kunne robotklynge nOdense Robotics nemlig afsløre, at der siden 2015 er investeret mere end 1 mia. euro (7,5 mia. kr.) i danske robotvirksomheder. Alene i 2023 blev der allokeret 47 mio. euro (350 mio. kr.) i kapital.

For mange investorer er drømmen nok at finde en ny Universal Robots eller Mir. Begge selskaber blev i 2010’erne solgt for milliardbeløb til amerikanske Teradyne.

Det skal de dog ikke sætte næsen op efter, siger Thomas Visti og Esben Østergaard til Fyens.dk. De var nogle af hovedkræfterne i de to fynske robotsucceser, og har siden hen geninvesteret dele af fortjenesten i nye robotvirksomheder.

- Mange havde nok ventet mere af os (robotbranchen, red.) oven på de fantastiske salg af UR og Mir. Selv om mange satsede på det, kom der aldrig et tredje salg, og i dag må vi konstatere, at mange har haft urealistiske forventninger. Det sker bare ikke igen, siger Thomas Visti til Fyens.dk.

Esben Østergaard er enig og kalder forventningerne til branchen efter salget af Universal Robots for "opskruede". Han understreger dog, at der stadig er et enormt behov for robotter og at Danmark – og Fyn – er ganske godt positioneret i det kapløb.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094