23948sdkhjf

Fynsk robotkuvøse er blandt Europas bedste startup hubs

Den britiske avis Financial Times har netop kåret Europas bedste startup hubs og accelerator programmer

I dag har Financial Times og Sifted offentliggjort en liste over Europas bedste startup hubs og accelerator-programmer i samarbejde med analysebureauet Statista.

Odense Robotics Startup Fund og dens inkubator ved Teknologisk Institut er samlet set placeret som nummer 36 på listen, som rummer i alt 125 hubs fra ikke mindre end 21 lande.

- Mange aktører har arbejdet hårdt og længe for at give robot- og dronestartups de bedste betingelser for at vokse som en del af robotmiljøet her i Odense, Danmark. Vi har længe vidst, at vi har et stærkt tilbud med Odense Robotics Startup Fund og inkubator hos Teknologisk Institut. Med denne nye liste fra Financial Times er det nu officielt, at vi er en af de bedste hubs for robot- og dronestartups i Europa. Det er en blåstempling af fondens unikke tilbud og resultatet af det stærke samarbejde i det danske robotøkosystem, siger Søren Elmer Kristensen, CEO i Odense Robotics, i en pressemeddelelse.

Gennem Odense Robotics Startup Fund kan robot- og dronestartups fra Danmark og udlandet få adgang til kapital, unik brancheviden og et internationalt anerkendt inkubationsmiljø hos Teknologisk Institut i Odense. Derudover får de sparring fra blandt andet fondens stiftere, som på baggrund af deres dybe indsigt i industrien agerer som mentorer.

- Vi ønsker at gøre vejen fra idé til markedsparat teknologi lettere for spirende robotiværksættere. Vi er derfor sammen med vores samarbejdspartnere i Odense Robotics utrolig stolte af denne internationale anerkendelse. At vi kan sætte Teknologisk Instituts robotspecialister og innovationsfaciliteter i spil på en måde, som tiltrækker ikke kun Danmarks bedste robotidéer, men også dem uden for landets grænser, kommer ikke kun de nye virksomheder til gavn, men hele samfundet, siger direktør Anne-Lise Høg Lejre fra Teknologisk Institut.

Mere end 2.000 hubs i Europa er blevet inviteret til at deltage og efterfølgende tildelt en score på baggrund af vurderinger fra alumne, investorer, entreprenører og forskere. Alumne er blevet bedt om at vurdere på baggrund af følgende kriterier: Mentorer, sparring til forretningsudvikling, netværk, funding, infrastruktur og vejledning omkring juridiske spørgsmål.

Udover Odense Robotics Startup Fund er to danske iværksættermiljøer at finde på listen: Sound Hub Denmark i Struer, der er fokuseret på lydteknologi, på en 34. plads og Futurebox på DTU, der er fokuseret på Medtech-løsninger, på en 37. plads.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078