23948sdkhjf

Kedelproducent involveret i sag om ulovlig arbejdskraft

Kedelproducenten Babcock & Wilcox Renewable Service har benyttet sig af lejet mandskab i forbindelse med byggeriet af Din Forsynings nye kraftvarmeværk på havnen i Esbjerg.

Det har dog vist sig, at den underleverandør Babcock & Wilcow Renewable Service har entreret med, har anvendt mandskab - overvejende smede og svejsere - uden de påkrævede arbejdstilladelser.

Det skriver JydskeVestkysten.

Efter en aktion på byggepladsen i februar har 33 udlændinge været i myndighedernes varetægt. Direktør for Babcock & Wilcox Renewable Service Niels Christiansen ærgrer sig over sagen, men han pointerer, at der fra virksomhedens side af ikke har været urent trav.

- Det er en kedelig sag, vi helst ville have været foruden. Når det er sagt, så har vi gennem hele projektet samarbejdet med myndighederne, som har været på besøg på sitet adskillige gange uden anmærkninger, så vi mener ikke, at vi har haft grund til at tro andet, end at alt var i orden, siger han til mediet.

Han understreger, at det er den polske underleverandør, der har ansvaret for, at de 33 ansatte ikke har papirerne i orden.

De 33 udlændinge har siden aktionen altså været i myndighedernes varetægt, men de er nu sendt til Polen, hvor underleverandøren kommer fra.

Niels Christiansen fortæller, at det er mangel på kvalificeret arbejdskraft i Danmark, der gør, at man har været nødsaget til at kigge mod udlandet. Han fortæller endvidere, at det er første gang, at der er anvendt udenlandsk arbejdskraft på projektet i Esbjerg.

Niels Christiansen ønsker ikke at kommentere yderligere på sagen, oplyser JydskeVestkysten.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063