23948sdkhjf

Ørsted i milliard-handel

Ørsted har solgt en ejerandel i fire landvindmølleparker. De frigivne midler skal styrke virksomhedens fremtidige projekter inden for vedvarende energi

Gennem sit partnerskab med Stonepeak har Ørsted frigjort kapital til at understøtte deres forretningsplan og fremtidige projekter inden for vedvarende energi. 

Der er tale om en handel om en landvindportefølje til en værdi af cirka 300 mio. dollars (godt 2 mia. kr., red.). Derudover har Ørsted tidligere rejst cirka 700 mio. dollars i skatterabatter til denne portefølje, hvilket bringer det samlede provenu op på cirka 1 mia. dollars (6,8 mia. kr.).

- Denne aftale er et godt eksempel på den værdi, som vores amerikanske projekter inden for vedvarende energi på land kan skabe for vores investorer, og samtidig viser den vores holistiske og fleksible tilgang til partnerskaber og frasalg. Ørsted vil fortsat stå for driften af de enkelte aktiver i hele deres levetid, og vi vil bruge den frigjorte kapital til at finansiere de projekter, der skaber mest værdi for vores interessenter og driver vores vækst inden for vedvarende energi, udtaler David Hardy, executive vice president og regionsdirektør for Amerika i Ørsted, i en pressemeddelelse.

Konkret har Ørsted underskrevet en aftale med Stonepeak, et investeringsselskab med speciale i infrastruktur og reale aktiver, om at sælge en ejerandel i en portefølje bestående af fire amerikanske landvindmølleparker med en samlet kapacitet på 957 MW. 

Stonepeak vil fremover modtage 80 procent af kontantudlodningerne fra projekterne, mens Ørsted fortsat vil stå for driften af vindmølleparkerne.

- Vi ser et stigende behov for effektiv infrastruktur, der kan fremme den grønne omstilling, og landvind spiller fortsat en stor rolle i forhold til at imødekomme denne efterspørgsel. Ørsteds landvindmølleparker i USA er nyopførte og bygget med pålidelig teknologi, og vi tror derfor på, at de har potentialet til at kunne skabe en meningsfuld og positiv langsigtet indvirkning på de samfund, som de leverer strøm til. Vi ser frem til at arbejde tæt sammen med Ørsted om denne portefølje, der har en stor geografisk spredning, og hvor man har indgået elkøbsaftaler for store dele af produktionskapaciteten, siger Anthony Borreca, senior managing director hos Stonepeak.

Ørsted har i dag en portefølje på næsten 6 GW landvind-, solenergi- og batterilagringsprojekter i drift og under opførelse i USA.

Fakta om porteføljen

  • Porteføljen består af fire vindmølleparker i tre amerikanske delstater: Ford Ridge Wind i Illinois, Helena Wind og Western Trail Wind i Texas samt Sunflower Wind i Kansas.
  • De fire vindmølleparker har en samlet kapacitet på 957 MW og fordeler sig på tre forskellige elmarkeder: Electric Reliability Council of Texas (ERCOT), Midcontinent Independent System Operator (MISO) og Southwest Power Pool (SPP).
  • Alle projekterne er i drift, og der er indgået elkøbsaftaler for hele eller dele af produktionskapaciteten.
  • Ørsted bliver ledende medlem af partnerskabet og vil fortsat levere asset management-ydelser til projekterne.

Kilde: Ørsted

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142