23948sdkhjf

Indikator peger mod lille stigning i arbejdsløsheden

Gennem de seneste 16 måneder er ledigheden vokset i 15 af dem. Indikator peger mod ny stigning i februar

Der er udsigt til en lille stigning i ledigheden i februar.

Det viser en ledighedsindikator fra Danmarks Statistik tirsdag morgen.

Holder forudsigelsen stik, vokser arbejdsløsheden med 300 personer til i alt 86.900 ledige.

Ledigheden har generelt peget opad det seneste halvandet år, skriver Jeppe Juul Borre, der er cheføkonom hos Arbejdernes Landsbank, i en kommentar.

- Men stigningen er yderst begrænset i sig selv. Det samlede udtryk fra arbejdsmarkedet er uændret og den, at det ser rigtig fornuftigt ud.

- Samtidig stiger beskæftigelsen til nye rekorder. Så der er ingen alarmklokker i dagens mindre ledighedsstigning, siger han.

Gennem de seneste 16 måneder er ledigheden vokset i 15 af dem.

Ifølge Erik Bjørsted, der er cheføkonom hos Dansk Metal, er der fortsat kamp om arbejdskraften, hvorfor arbejdsgiverne har været nødt til at søge mere bredt for at finde nye ansatte.

- Derfor er mange langtidsledige, kontanthjælpsmodtagere og indvandrere blevet lukket ind til jobfesten. Og det skal vi kun være glade for, siger han i en kommentar.

Erik Bjørsted forventer, at kampen om arbejdskraft kommer til at fortsætte året ud. Det er sundt - særligt for arbejdstagerne - påpeger han.

- Konkurrencen betyder nemlig, at lønmodtagerne søger hen til de mest produktive virksomheder, som har råd til at betale bedre lønninger. Det øger velstanden, fordi vi får et bedre match på arbejdsmarkedet.

Manglen på arbejdskraft kan på samme tid være en god anledning for mange virksomheder til at overveje, om der er nogle arbejdsgange, som kan automatiseres eller digitaliseres, lyder det videre.

- Det vil ikke bare frigøre arbejdskraft, men det vil også øge produktiviteten.

- Dermed vil virksomheden i fremtiden blive mere konkurrencedygtig og bedre kunne tiltrække nye medarbejdere gennem bedre løn og arbejdsforhold.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078