23948sdkhjf

Olie trækker ned i Mærsk-regnskab

Omsætningen i AP Møller-Mærsk gik ned i andet kvartal som følge af lavere gennemsnitlige containerfragtrater og en lavere olieproduktionsandel, hvilket kun delvist blev opvejet af højere containermængder.
AP Møller-Mærsk omsatte i årets andet kvartal for 14,2 mia. dollars, mod 15,4 mia. dollars i andet kvartal 2012. Nedgangen skyldes primært lavere gennemsnitlige containerfragtrater og en lavere olieproduktionsandel kun delvist opvejet af højere containermængder. Det oplyser selskabet i det netop offentliggjorte halvårsregnskab for 2013.

Maersk Oil trækker ned
I perioden var der en betydelig resultatforbedring for Maersk Line og Maersk Drilling, hvorimod Maersk Oil fik et lavere resultat som følge af en faldende produktionsandel og lavere oliepriser samt fortsat betydelige efterforskningsomkostninger med henblik på at forøge olieproduktionsporteføljen.

For halvåret gør det sig gældende, at omsætningen faldt fra 29,7 mia. dollars i 1. hvalvår 2012 til 28,2 mia. dollars i første halvår 2013.

Overskuddet endte på 1,6 mia.dollars, mod 2,1 mia. dollars året forinden, og ifølge Mærsk-regnskabet er resultatet negativt påvirket af nedskrivninger samt hensættelser i VLCC segmentet i Maersk Tankers med 280 mio. dollars. Resultatet i samme periode sidste år var til sammenligning positivt påvirket af forliget i en algerisk skattesag på 899 mio. dollars samt avance ved salg på 375 mio. dollars.

Opjusterer 2013-resultat
For hele 2013 venter Mærsk line et bedre resultat sammenlignet med 2012, mens det i Maersk Oil forventes at blive markant lavere. APM Terminals fastholder forventningen om et bedre resultat end i 2012 understøttet af containermængder fra nye terminaler samt forbedringer af produktiviteten i eksisterende faciliteter. Maersk Drilling ændrer sit forventede resultat fra et bedre resultat end i 2012 til væsentligt over 2012 resultatet.

Gruppen opjusterer samlet set sine forventninger til 2013-resultatet fra 3,3 mia. dollars til 3,5 mia. dollars.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078