23948sdkhjf

Fra kostald til moderne gearfabrik

BJ-Gear kan se tilbage på 60 år med masser af vækst og innovation

I 1964, i en ombygget kostald, blev fundamentet for BJ-Gear lagt af Børge Jensen. Dermed kan virksomheden nu fejre 60-års jubilæum.

Med kun fem ansatte og et fokus på gearmotorer, har BJ-Gears beskedne start illustreret, hvordan ambition og dedikation kan omdanne en simpel idé til et væksteventyr.

I de tidlige år var BJ-Fabrikken ikke blot et værksted, men et udviklingsmiljø for nyskabende løsninger, herunder virksomhedens serie 42 snekkegear, som revolutionerede både gartneribranchen og automatiseringsprocesser.

Vækst krævede nye lokaler

Vækstrejsen fra kostalden til moderne produktionsfaciliteter i 1976 var drevet af en stigende efterspørgsel og en vision om at overskride grænserne for, hvad der var muligt inden for gearmotorløsninger. Flytningen afspejlede ikke kun BJ-Gears vækst, men også en udvikling, hvor virksomheden udvidede sin kundeportefølje internationalt og startede et eksporteventyr.

1986 nåede virksomheden en betydelig milepæl, hvor BJ-Fabrikken blev omdannet til BJ-Gear A/S, et skridt der understregede en mere professionel ejerstuktur og selskabsform. Gennem årene har udviklingen været fyldt med både udfordringer og triumfer, men kerneværdierne og missionen om at levere skræddersyede gear- og transmissionsløsninger forblev uændret.

Fra 1986 og frem, har BJ-Gear ikke blot udvidet sit produktsortiment, men også visionen for, hvad en producent i metalindustrien kan opnå. Tilgangen har altid været at lytte til kundernes behov og udvikle præcise løsninger - en filosofi, der førte til skabelsen af produkter såsom serie 52, 61, 79, og 99. Hver serie repræsenterer et skridt fremad i jagten på innovation, fra specialdesignet gear til IC3-togenes skydedøre til skræddersyede løsninger for handicaphjælpemidler.

I 1990'erne tog BJ-Gear et stort skridt mod fremtiden med virksomhedens første investering i CNC-teknologi, hvilket ikke kun forbedrede produktionseffektiviteten, men også evnen til at skræddersy løsninger med endnu større præcision.

Ny generation tog over

2002 markerede endnu et betydningsfuldt kapitel i virksomhedens historie med et ejerskifte, hvor Flemming Graversgaard overtog stafetten.

Under Flemming Graversgaards ledelse bød de følgende år på både organisk vækst og strategiske opkøb, herunder Trabjerg Tandhjulsfabrik og Lind Jakobsen & Co., hvilket ikke alene berigede BJ-Gears produkttilbud, men også styrkede virksomhedens position på det globale marked.

Et øget fokus på medicoindustrien bidrog til at hæve eksportandelen markant, idet BJ-Gears engagement i at opfylde industriens skiftende krav førte til udviklingen af en ny serie af snekkegear i rustfri stål, som bruges i både medicoindustrien og fødevareindustrien.

I 2008 tog BJ-Gear endnu et vigtigt skridt ved at flytte ind i et nyt hovedkvarter i Stilling nær Skanderborg. Denne flytning var ikke blot et fysisk skift, men en manifestation af vækst, ambitioner og fremtidsvision.

Kigger mod fremtiden

De seneste år har været en periode med betydelig vækst og udvikling for BJ-Gear. Fra 2013 til 2018 har virksomheden fortsat sin strategi med målrettede opkøb, herunder NG-Teknik og Ny Stenderup Maskinfabrik. Disse erhvervelser har ikke blot udvidet tilbuddet inden for vandtætte lejeenheder til kritiske industrier som fødevaresektoren, men også forstærket kapaciteten inden for præcis bearbejdning og underleverancer.

I 2019 mistede BJ-Gear sin grundlægger, Børge Jensen. Hans arv lever dog videre i virksomheden i dag.

Ind i den nye æra, har BJ-Gear A/S investeret betydeligt i avancerede CNC-bearbejdningscentre, automatiske lagerreoler og robotteknologi. Disse investeringer afspejler virksomhedens ambition om at optimere produktionsprocesser og fortsætte med at levere løsninger af høj kvalitet til kunderne.

2023 markerede begyndelsen på et nyt kapitel med åbningen af BJ-Gear GmbH i Tyskland, ledet af Brian Frimark. Dette skridt styrker virksomhedens tilstedeværelse i Europa og bringer BJ-Gear tættere på kunderne i regionen.

BJ-Gear er også glade for at dele nyheden om en kommende e-commerce platform, som vil revolutionere måden, hvorpå kunder interagerer med BJ-Gear. I løbet 2024 vil kunderne kunne konfigurere og bestille deres produkter direkte gennem en webshop, hvilket gør processen hurtigere og mere effektiv.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078