23948sdkhjf

NKT indgår samarbejde med aluminiumsgigant

Den danske kabelproducent og Hydro indgår strategisk partnerskab for at dekarbonisere forsyningskæden for energikabler yderligere

NKT og Hydro har indgået et strategisk partnerskab, der skal accelerere skiftet til aluminium med lavt CO2e-aftryk og øge deres rolle i at reducere kablers miljøpåvirkning.

Samarbejdet vil hjælpe begge virksomheder på deres rejse mod netto-nuludledning ved at tilpasse fælles dekarboniseringsmål for både primær og genanvendt aluminium. Partnerskabet vil understøtte NKT i at realisere virksomhedens mål om at reducere scope 3-udledningen med 27,5% i 2030 sammenlignet med 2019.

- Vi er stolte af at indgå i dette strategiske partnerskab med vores langsigtede partner, Hydro. De har dokumenteret erfaring med at levere aluminium med lavt klimaaftryk og vil hjælpe os med at imødekomme den stigende efterspørgsel fra energiselskaber og netoperatører på kabelsystemer med lavere CO2e-aftryk. På trods af at Hydro arbejder i en energiintensiv sektor, fører Hydro sin industri mod mere bæredygtige løsninger med vægt på dekarbonisering biodiversitet og socialt ansvar, siger Will Hendrikx, driftsdirektør og viceadministrerende direktør i NKT, i en pressemeddelelse.

Partnerskabet er baseret på mere end 50 års samarbejde, som nu danner grundlaget for et strategisk partnerskab, der skal understøtte begge virksomheders bæredygtighedsstrategier. Partnerne vil også samarbejde om at minimere udledning forbundet med lager, logistik og transport samt muligheder for mere effektive forsyningskæder.

Frem mod 2030 vil Hydro og NKT samarbejde om forskning og produktudvikling for at udnytte brugen af aluminiumvalsetråd, der giver mulighed for endnu lavere CO2e-aftryk.

- Vores fælles køreplan med NKT vil bane vejen for aluminium og dermed reducere det indlejrede kulstof i Europas elnet. Med dette samarbejde fortsætter vi vores strategi om at indgå langsigtede partnerskaber med bæredygtighedsledere i brancher, der er afgørende for den grønne omstilling. NKT og Hydro har fælles fokus på at reducere vores påvirkning på tværs af værdikæden fra minedrift til færdige kabler. Vi ser frem til at samarbejde om alle emissionsområder for at bane vejen for helt nye måder at arbejde på. Sammen kan vi ændre spillet, siger Eivind Kallevik, executive vice president for Hydro Aluminium Metal i Hydro.

Med udgangspunkt i flere vellykkede pilotprojekter i 2023 vil NKT integrere Hydros kulstoffattige aluminium i sine løsninger inden for mellemspændingskabler i 2024 og senere i nogle af sine højspændingsprojekter.

Se nøgletal for:
Læs mere om: bæredygtighed
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.707