23948sdkhjf

Det sker: Skab mere tilfredse kunder

På to morgenmøder sætter DI Handel fokus på, hvordan virksomheder implementerer lean-filosofien i salgsarbejdet.
Tidligere produktivitetsundersøgelser fra DI har vist, at de virksomheder, som arbejder med lean i eksempelvis salg og administrationen, har en højere produktivitet end de, som ikke arbejder med lean.

Undersøgelserne viser endvidere, at disse virksomheder i højere grad formår at reducere gennemløbstiden, end dem som ikke arbejder med lean.

De spørgsmål man stiller sig selv i virksomheden, når man arbejder med lean, kan fx. være:

Leveringsevne: Giver vi altid vores kunder den ønskede værdi til rette tid, på rette sted og i den rette mængde?

Produktivitet: har vi undersøgt vores arbejdsgange for potentiale for forbedringer?

Fleksibilitet: Hvordan kan vi tilrettelægge vores processer, så vi kan reagere hurtigt og effektivt på kundens ønsker?

Kvalitet: Har vi standardiserede arbejdsbeskrivelser for vores arbejdsgange, så vi sikrer os samme kvalitet i arbejdets udførelse hver gang?

Fjern alt der ikke skaber værdi for kunden
Filosofien bag lean fokuserer på, at virksomheden skal opfylde kundernes behov på kortest mulig tid, uden at have for mange af ressourcerne bundet i lagre. Det forudsætter en vis fleksibilitet i kapacitet og anskaffelse af produkter.

- I lean har vi fokus på at få varen eller ydelsen frem til kunden på bedste og hurtigste vis. De store produktivitetsgevinster findes derfor ved at fjerne alt spild og andre forsinkende og unødvendige faktorer undervejs til kunden. Så vi ønsker altså at fjerne alt det, der ikke skaber værdi for kunden. Dette bevirker at virksomheder der arbejder med lean har en kortere reaktionstid, over for både kunder og nye tendenser, fordi de har en kortere gennemløbstid, forklarer DI’s leanekspert og produktivitetskonsulent, Peter Lager.

Peter Lager er oplægsholder på DI Handels morgenmøder om lean i salg. Møderne afholdes i København den 10. september og i Kolding den 12. september. Find programmet på DI Handels hjemmeside

Har du eller din virksomhed erfaringer med lean, så hører vi meget gerne fra dig på redaktionen. Skriv om dine erfaringer i kommentarfeltet herunder eller send en mail.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078