23948sdkhjf

Vinder millionordre på analyseudstyr til verdens største kakaoproducent

Q-Interline har vundet en millionordre på levering af analyseteknologi til verdens største kakaoproducent med hovedkontor i Schweiz og produktion i mere end 50 lande i verden. Det oplyser den sjællandske virksomhed i en meddelelse til First North-børsen.

Dermed bevæger Q-Interline sig ind i et nyt segment. Hidtil har virksomheden leveret analysesystemer til kvalitetskontrol på laboratorier hos firmaer inden for produktion af konfekture, hvor kunderne måler på chokolade, mælkepulver, olier, nødder, marcipan og forskellige andre ingredienser.

Med millionordren på to Insight Pro in-line procesmålesystemer til måling af kakaonips skal virksomheden før første gang skal levere in-line analysesystemer til produktion af den vigtigste råvare i en chokoladeproduktion.

Kakaobønner får først fjernet selve skallen, inden de bliver knust til kakaonips og senere bliver forarbejdet til kakaomasse og kakaosmør. Kakaobønner varierer meget i kvalitet, farve og smag afhængig af, hvor i verden de produceres, og hvordan vækstbetingelserne har været i løbet af modningsperioden. Som forbruger ønsker vi dog altid, at slutproduktet har samme smag og farve. Dette stiller store krav til producenterne af kakaomassen, der bruger mange ressourcer på at blande forskellige partier af kakaomasse sammen til den helt rigtige farve og smag.

Ved at måle på kakaonips inden de videreforarbejdes, kan producenterne tidligt i processen opnå vigtig viden om, hvordan kakaomassen skal forarbejdes, så de kan styre processen mere optimalt med hensyn til farve og smag.

- Vi har arbejdet tæt sammen på tværs af grænser, og vores salgsteam fra Tyskland og Frankrig har været dybt involveret i projektet sammen med vores globale og franske applikationsspecialister og vores udviklingsafdeling, som blandt andet har udført forstudier i vores eget laboratorium, beretter CEO Martin Roithner Henriksen.

Q-Interlines Insight Pro in-line system er skabt til at blive monteret direkte i produktionsområdet, fordi målesystemet er indbygget i et beskyttende kabinet, der kan modstå både støv, vand, høj omgivelsestemperatur og vibrationer.

- Dette er en særdeles spændende ordre, idet kunden har produktion i mere end 50 lande verden over, og de har et stort behov for at måle direkte i produktionen mange steder på hvert produktions-site. Kunden ønsker at standardisere in-line måling på alle deres fabrikker i verden, og de har behov for at måle et antal steder igennem hele produktionsprocessen på hver fabrik. Vores Insight Pro in-line analysesystem kan tilsluttes flere målepunkter med ét analysesystem, hvilket gør Q-Interlines løsning attraktiv og meget velegnet til denne kundes behov, udtaler Martin Roithner Henriksen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094