23948sdkhjf

Stor milliardordre til NKT

NKT vinder to kabelprojekter og investerer i yderligere produktionskapacitet i Tyskland

Den tyske netoperatør Amprion har valgt NKT som leverandør af landkabelsystemer til den igangværende udvidelse af det tyske elnet.

Med turnkey-ordren, der dækker to projekter, skal NKT designe, producere og installere højspændingskabler baseret på både vekselstrøm (AC) og jævnstrømsteknologi (DC) med spændingsniveauer på 110 kV, 380 kV AC og 525 kV DC.

Ordrerne har en samlet værdi på cirka 1,2 mia. euro (8,9 mia. kr.) og øger dermed NKT's ordrebeholdning af højspændingsprojekter til omkring 12 mia. euro (89 mia. kr.).

NKT’s administrerende direktør, Claes Westerlind, siger:

- Vi glæder os til at fortsætte det langsigtede samarbejde med Amprion og spille en central rolle i deres ambitiøse udvikling af elnettet, der støtter omstillingen til vedvarende energi. Med ordren drager vi fordel af vores lokale tilstedeværelse, fokus på bæredygtighed og bekræfter styrken i vores højspændingsportefølje. Vi er også tilfredse med at fortsætte med at udbygge vores stærke position på det tyske marked.

Øger produktionskapacitet

Med projekterne fortsætter Amprion udvidelsen af højspændingsnettet, som er centralt for accelerationen af Energiewende, Tysklands langsigtede strategi for overgangen til vedvarende energi inden 2045.

Amprions driftsdirektør, Dr. Hendrik Neumann, siger:

- Kontrakter som den med NKT er afgørende for at fremme energiomstillingen. Kun hvis vi kan skaffe de nødvendige ressourcer på markedet i tide, kan vi holde tidsplanen og kursen for projektets succes. Korridor B spiller især en vigtig rolle i at nå vores klimamål.

NKT har på baggrund af ordren fra Amprion og den rekordstore ordrebeholdning besluttet at investere cirka 100 mio. euro (745 mio. kr.) i yderligere kapacitet på sin eksisterende fabrik i Köln. Den ekstra kapacitet forventes at være operationel i løbet af 2027.

NKT forventer at producere størstedelen af kablerne til de to projekter på fabrikken i Köln.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141