23948sdkhjf

Niebuhr Gears producerer største tandhjul nogensinde

Vindmølleindustrien efterspørger stadig større komponenter og hos tandhjulsproducenten følger man med

Hos Niebuhr Gears har de haft gang i noget stort - noget rigtigt stort. Det største tandhjul i virksomhedens historie har nemlig forladt fabrikken i Ikast.

Tandhjulet er produceret til en kunde i vindmølleindustrien, men udover det, er det ikke meget, som head of sales, Henrik Vinge, må fortælle om giganten.

Både størrelsen og hvad, den skal bruges, til, er nemlig hemmeligt efter aftale med kunden.

Maskine var næsten fyldt ud

At Niebuhr Gears i det hele taget er i stand til at producere tandhjul i den størrelsesorden skyldes, at man sidste år investerede i en stor Høffler FH 8000 tandhjulsfræsemaskine, der kan fræse op til 8 meter i diameter.

- Den landede i sommeren 2022, og så gik vi i gang med at producere på den i januar 2023. Og til den her opgave har den næsten været fyldt ud, fortæller Henrik Vinge.

Investeringen i Höffler’en er sket for at fremtidssikre Niebuhr Gears som leverandør til vindmølleindustrien, hvor møllerne i disse år i den grad har vokseværk.

- Det, vi har købt den her til, er serieproduktion til de nye 1X-møller - altså de der 14-15 gigawatt vindmøller, som er offentliggjort i dag. Det er det, den er købt til, for at vi kan udfylde det behov, der er, forklarer Henrik Vinge.

Komponenter har vokseværk

Han forventer da også, at man får nok at se til hos Ikast-virksomheden i de kommende år på den konto.

- Det ser sådan ud - i hvert fald i de prognoser og de ordrer, vi har set indtil videre, så vil det stige en del i slutningen af året. Vi laver allerede serieproduktion på maskinen nu, men det stiger meget, specielt i 2025, lyder det fra Henrik Vinge.

Han understreger, at det er vigtigt for en leverandør af Niebuhr Gears’ kaliber at være på forkant med udviklingen i vindmølleindustrien, hvor komponenterne - og for Niebuhr Gears’ vedkommende dermed tandhjulene - er vokset i takt med de større møller.

- Det var alene en meter ekstra i diameter, dengang de gik fra 8-10 megawatt og så op til de her 15. Men de steg så tre gange i vægt, fordi de bliver så store og så kraftige, fortæller Henrik Vinge.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063