23948sdkhjf

20.000 nye kvadratmeter til robot-fyrtårne

900 træsøjler og -bjælker samt cirka 6.000 kvadratmeter CLT-dæk står centralt i landets førende robotfirmaers nye fælles hovedsæde

Elektroniske kredsløb, plast og metal bliver fremover skruet sammen til topmoderne robotter i en ramme af noget så traditionelt som træ. Det sker i Odenses sydlige udkant, hvor de to danske fyrtårne i feltet, Mobile Industrial Robots (Mir) og Universal Robots (UR), samlet sig i det 20.000 kvadratmeter fælles hovedsæde Cobot Hub.

NCC afleverer nu hovedsædet til robotvirksomhederne, som begge er ejet af amerikanske Teradyne. Indflytning sker sidst på foråret.

Hovedsædet er designet som åbne miljøer med synligt træværk både i de bærende konstruktioner og på væggene, hvilket er med til at give bygningens indre et varmt udtryk. De mange glasvægge og store panoramavinduer skaber et samspil med den omgivende natur.

Bygningen er skabt af 3XN/GXN og Artelia, og det er Henrik Jørgensen Landskab, der har tegnet udearealerne omkring bygningen.

- Man bliver så glad af at være omgivet af træ

Montagen af de bærende trækonstruktioner er udført af medarbejdere i NCC’s egenproduktion.

- Man bliver så glad af at være omgivet af træ, siger Claus Heinze, senior projektchef i NCC’s byggeenhed i Vest, i en pressemeddelelse.

- Det er den første bygning, vi afleverer med så meget træ, men jeg er sikker på, at der kommer mange flere projekter som dette fremover, tilføjer projektchefen.

Søjler, bjælker og dæk bliver produceret i gran og leveres af Hess Timber GmbH fra Tyskland. I er der monteret cirka 900 træsøjler og træbjælker. Derudover er der monteret cirka 6.000 kvadratmeter CLT-dæk.

Designet til samarbejde

Det nye hovedsæde er opført for at give plads til et hastigt stigende antal medarbejdere og for at skabe optimale rammer for innovation og udviklingen af morgendagens robotteknologi.

Det nye kontorhus er opført i tre forskudte etager – designet til at forbedre samarbejdet og medarbejdernes trivsel og samtidig tilbyde højt specialiserede miljøer til robotforskning og -udvikling.

Fællesarealer og atrier er med til at åbne bygningen op og skabe transparens og opfordre til socialt samvær og samarbejde. En fælles gårdhave udgør hjertet af bygningen.

Se nøgletal for:
Læs mere om: robotter
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.781