23948sdkhjf

Komplekse projekter fylder i ordrebog hos producent af vaskeanlæg

Vejle-virksomheden Cleentek skal de kommende måneder levere specialudviklede vaskeanlæg til Sydamerika, Centraleuropa og Skandinavien

De aktuelle ordrer fra udlandet bliver suppleret af en række spændende opgaver på det danske marked, hvor der er solid vækst i antallet af serviceaftaler, mens der fortsat er efterspørgsel på nye energieffektive vaskeanlæg.

Det er dog de store specialanlæg, der fylder godt i produktionen i Vejle i øjeblikket. I løbet af foråret skal Cleentek levere et tocifret antal gennemløbsanlæg til blandt andet Mexico, Bulgarien, Sverige og Storbritannien.

Automatiserede anlæg

Det er virksomhedens kompetencer inden for udvikling og automation, der har sendt ordrerne til Danmark, fortæller Jens Alexander Lund, salgschef hos Cleentek. Han lægger ikke skjul på, at man er i hård konkurrence med udenlandske konkurrenter om ordrerne, men erfaringerne fra lignende projekter vejer tungt.

- Kunderne vil gerne have syn for sagen. Det betyder meget for dem, at vi er vant til at udvikle specialanlæg til automatiserede produktionslinjer. Flere af de gennemløbsanlæg vi har i ordre nu, skal håndtere metalemner i vidt forskellige størrelser, og arbejde sammen med robotceller både før og efter vasken. Hovedopgaven er at konstruere et vaskeanlæg med de ønskede funktioner, men vi skal være lige så opmærksomme på den endelige produktionsproces, siger Jens Alexander Lund i en pressemeddelelse.

Han uddyber, at det stigende antal udviklingsprojekter også udmønter sig i en tættere sparring med kunden. En tendens man hilser velkommen, da netop dialogen, er med til at fremhæve forskellene på de forskellige leverandører.

- Vi befinder os i en hård konkurrencesituation. Det gælder om at have lidt is i maven, når det handler om de store specialanlæg. Vi kan blandt andet skille os ud på rådgivning, og på at følge projekterne helt til dørs. Når det ikke er standardløsninger, der efterspørges, skal vi selvfølgelig ikke præsentere en sådan. Projekteringen tager længere tid, men det betaler sig for begge parter, understreger Jens Alexander Lund.

Øget serviceefterspørgsel

Selvom de mange gennemløbsanlæg på papiret har flere fællesnævnere, er de vidt forskellige i opbygningen. Brugbarheden spænder fra affedtning af store tunge enkeltkomponenter til vask af flere hundrede små metalemner på én gang.

Alle anlæg testes intensivt før levering for at sikre en optimal installation på kundens produktionslinje, men ofte foretages de sidste modificeringer under selve idriftsættelsen. Dette gør sig gældende uanset, om anlægget skal installeres i udlandet eller i Danmark. Herhjemme er kunderne desuden blevet meget opmærksomme på at få udført regelmæssige serviceeftersyn. ifølge Jens Alexander Lund er det en konsekvens af det store fokus på optimering.

- Der bliver arbejdet målrettet på at undgå nedetid og produktionsstop. Vi indgår stadig flere serviceaftaler på både nye vaskeanlæg og de ældre Hesø-anlæg, som vi har mange stående af rundtomkring. Der investeres klart mere i service og vedligehold end før energikrisen, og det er alle grene af produktionen, der er kommet under lup for at finde driftsfordele. Vi har kun interesse i at forlænge levetiden af vores anlæg, da det giver os fine forudsætninger for at levere et nyt anlæg, når behovet opstår, slutter Jens Alexander Lund.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078