23948sdkhjf

Tysk vindmølleproducent bestiller dansk testbænk

Nordex har bestilt ny Power Hardware-In-the-Loop-testbænk til at teste overensstemmelse med elnettet

Den tyske vindmølleproducent Nordex Group har bestilt en ny testbænk af typen Power Hardware-In-the-Loop (PHIL), der er beregnet til omfattende test af den elektriske del af drivlinjer og deres overensstemmelse med elnettet.

Testbænken indeholder en elnet-emulator, der gør det muligt for Nordex at simulere mange forskellige forhold på elnettet, herunder spændings- og frekvensvariationer, spændingsudsving, svage elnetforhold og elnetfejl, uden at det er nødvendigt at teste i marken.

Mere komplekst elnet

PHIL-testbænken er udviklet og konstrueret af R&D Test Systems. Den er udstyret med avancerede måle- og styresystemer, der gør det muligt at overvåge og efterligne adfærd i elnettet i realtid.

Den stigende kompleksitet, der kendetegner integrering med elnettet, er drivkraften bag Nordex' investering i PHIL-testbænken. I takt med at vedvarende energi skal dække mere og mere af energiforbruget, etableres der forskellige stabilitets- og forbindelseskrav over hele verden, og kravene bliver strengere. Derudover medfører svage elnet og mulige fremtidsscenarier for brintproduktion uden for elnettet, at integration med elnettet bliver endnu mere kompleks.

- Traditionelt udføres tests af overensstemmelse med elnettet i marken ved hjælp af en vindmølleprototype, men det kan være både tidskrævende og udfordrende. Den nye testbænk med elnet-emulator giver Nordex fuld kontrol over testscenarierne og tidsplanen, hvilket giver en mere kontrolleret og repeterbar testning, forklarer Gregor Krause, der er project director hos R&D Test Systems.

Fremtidssikret teststrategi

PHIL-testbænken overholder den nye tekniske specifikation IEC 61400-21-4 for testbænkbaseret testning af overensstemmelse i forhold til elnettet.

Ved at investere i PHIL-testbænken fremtidssikrer Nordex sin teststrategi og sikrer, at virksomhedens vindmøllesystemer opfylder de nødvendige krav til integration med elnettet og overensstemmelse med netkoder. Platformen vil også gøre det muligt for Nordex at teste en lang række forskellige elektriske drivlinjer til vindmøller og endda andre netbelastninger som for eksempel batterier eller elektrolyser, hvilket sikrer, at de også kan integreres med vindmøllerne og elnettene.

R&D Test Systems vil levere PHIL-testbænken til Nordex i 2024.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.159