23948sdkhjf

Ørsted udpeger ny CFO

Ørsteds bestyrelse har i dag udnævnt ny koncernøkonomidirektør (CFO) samt ny koncerndriftsdirektør. 

Samtidig takker Rasmus Errboe og Andy Brown af som henholdsvis midlertidig CFO og midlertidig koncerndriftsdirektør. 

Nye mænd på posterne er Trond Westlie og Patrick Harnett. 

- Trond Westlie har opbygget nogle meget stærke kompetencer i løbet af sin imponerende karriere som koncernøkonomidirektør for flere globale, børsnoterede virksomheder, mens Patrick allerede har demonstreret sine stærke kompetencer inden for projektgennemførelse, da han var ansvarlig for opførelsen af Hornsea 2. Jeg ser frem til at byde både Trond og Patrick velkommen i ledelsesteamet, siger koncernchef og administrerende direktør i Ørsted, Mads Nipper. 

Trond Westlie

Trond Westlie bliver Ørsteds næste koncernøkonomidirektør og medlem af direktionen og koncernledelsen.

Han har tidligere været koncernøkonomidirektør i A.P. Møller - Mærsk, Veon, Telenor og Aker Kværner og har en kandidatgrad i revision. Trond Westlie er i dag bestyrelsesformand for Arendals Fossekompani, et norsk industrielt investeringsselskab med fokus på innovative teknologier til den grønne omstilling, og bestyrelsesmedlem i Wilhelmsen-koncernen, et multinationalt norsk shipping- og logistikselskab.

- Jeg glæder mig til at blive en del af en meget dygtig virksomhed med et vigtigt formål, og jeg ser frem til at arbejde sammen med teamet om at gennemføre den netop offentliggjorte plan og styrke Ørsteds økonomiske position yderligere, siger Trond Westlie.

Han tiltræder stillingen med virkning fra 1. april 2024.

Patrick Harnett

Patrick Harnett bliver medlem af Ørsteds koncernledelse som koncerndriftsdirektør.

Han arbejder i øjeblikket i Ørsted som chef for Execution Programmes i Europa, hvor han står i spidsen for projektudviklingen og opførelsen af Hornsea 3, som bliver verdens største enkeltstående havvindmøllepark. Han blev ansat i Ørsted i 2016 som senior project director og blev i 2020 senior programme director for Hornsea 2. 

- Jeg er meget taknemmelig for den tillid, som bestyrelsen og Mads Nipper har vist mig, og jeg ser frem til at fortsætte implementeringen af vores nye projektmodel, der skal sikre bedre risikostyring, bedre planlægning af uforudsete hændelser og bedre ledelse i forbindelse med gennemførelse af projekter, siger Patrick Harnett.

Før han kom til Ørsted, arbejdede han med projekter og drift hos de britiske energiselskaber Centrica og EDF Energy. Patrick Harnett har en MBA-uddannelse og har en kandidatgrad i elektromekanik.

Patrick Harnett tiltræder med virkning fra 1. april 2024.

Errboe og Brown

Rasmus Errboe og Andy Brown tiltrådte som midlertidig CFO og midlertidig koncerndriftsdirektør i november 2024, da Ørsted grundet udfordringer sagde farvel til koncernøkonomidirektør Daniel Lerup og koncerndriftsdirektør Richard Hunter.

Rasmus Errboe vender nu tilbage til sin stilling som regionsdirektør for Europa i slutningen af marts 2024.

Som tidligere meddelt træder Andy Brown, der har fungeret som midlertidig koncerndriftsdirektør siden 14. november 2023, tilbage ved udgangen af marts 2024. 

- Jeg vil gerne sende en stor tak til både Rasmus og Andy for det enorme stykke arbejde, de har udført i deres midlertidige roller. Det er jeg meget taknemmelig for. Under deres kompetente ledelse har vi gjort betydelige fremskridt både i udarbejdelsen af vores nye forretningsplan og i udviklingen af vores nye projektmodel, siger Mads Nipper. 

Bestyrelsen har indstillet, at Andy Brown vælges som næstformand for bestyrelsen på Ørsteds ordinære generalforsamling, der afholdes den 5. marts 2024.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11