23948sdkhjf

Venti har fundet effektiv støjdæmper

Ventilationsvirksomheden fra Hørning har indrettet sig med en opsigtsvækkende bøgeskov midt i produktionen for at dæmpe det høje støjniveau.
Der er godt gang i produktionen af ventilationsløsninger hos Venti AS, hvilket naturligt giver en del støj i produktionen, når de enkelte dele til ventilationskanalerne skal sættes sammen.

Støjdæmpende bankerum
Venti har gennem årene gjort meget ud af at minimere støjen i produktionen og etablere forbedringer for at fremme arbejdsmiljøet. I foråret 2013 fik virksomheden, i forbindelse med besøg fra ArbejdsmiljøCentret i Randers, ideen til at lave yderligere isolering af bankerummet midt i produktionen. Bankerummet anvendes ved særligt støjende opgave, når det er muligt at flytte opgaven hertil.

- Typisk vil man kapsle årsagen til støjen inde. Men det kan ikke lade sig gøre med al vores produktion, da arbejdet med kanalerne foregår mange steder i vores produktionshal, siger Ventis produktionschef Jesper Rasser.

Derfor fik man i stedet ideen til at isolere bankerummet udvendigt, så det nu nærmest suger lyden til sig, når der arbejdes i de enkelte dele af produktionen, og dermed bliver støjen mindre generende for de øvrige medarbejdere.

Mærkbar reduktion
- Målinger viser en mærkbar reduktion i det oplevede lydniveau, og toppen er taget af de høje frekvenser. Det er en stor forbedring i dagligdagen for vores medarbejdere, siger Jesper Rasser.

Det isolerede bankerum er blevet beklædt på alle fire sider med 140m2 perforerede plader, som er udsmykket med en bøgeskov. Ideen til bøgeskoven kommer fra designer Anline Ruby fra Illux i Skanderborg, som Venti har samarbejdet med gennem det sidste års tid i forbindelse med udsmykning af i første omgang virksomhedens kundecenter og nu senest i produktionen.

Løsningen med bøgeskoven giver ud over de mærkbare resultater på støjsiden også en god atmosfære for medarbejderne, ligesom det er blevet et trækplaster for kunder og samarbejdspartnere.

- Vi låner gerne lokalerne ud og flere af vores kunder har allerede afholdt interne arrangementer her hos os, supplerer Ventis direktør, Søren Lindahl Klausen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125