23948sdkhjf

Flytning af kabelbrønd sætter havvindmøller i stå i en uge

Inden Vesterhav Syd-møllerne blev sat i gang, skulle brønden have været flyttet

Vindmøllerne i Vesterhav Syd har nu snurret i knap fire måneder. Men snart skal møllerne sættes i stå i en uge, fordi en kabelbrønd i Skjern Enge skal flyttes – en opgave, der skulle have været klaret, inden møllerne blev sat i gang.

Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern. 

Strømmen går nemlig til Stoustrup via kabelbrønden, der nu skal flyttes 300 meter, fordi den ligger midt i et naturprojekt, hvor arealet skal oversvømmes og omdannes fra lavbundsjord til et vådområde.

Det vil ifølge Dagbladet spare klimaet for 9.000 tons CO2 hvert år.

Projektet har været undervejs i snart tre år, hvor 20 lodsejere har gået og ventet på, at kabelbrønden, der er ejet af Energinet, blev flyttet, så de kunne komme videre med deres naturprojekt.

Formand for afvandingslauget Søren Christensen siger til Dagbladet, at det er til grin at få at vide, at landbruget ska reducere CO2-udledningen, og så går staten ikke en gang forrest.

Afdelingsleder i Energinet Christina Simonsen, siger til Dagbladet, at årsagen til forsinkelsen blandt andet skyldes, at det ville kræve for meget udetid for Vattenfall, hvis kabelbrønden skulle flyttes, mens opsætningen og tilslutningen af vindmøllerne var i gang.

- Tre år kan lyde som lang tid, men det handler om forsyningssikkerhed, og at der er et økonomi-spørgsmål for projektet, hvor flere parter skal finde den rigtige løsning, siger Christina Simonsen til Dagbladet.

Se nøgletal for:
Læs mere om: vindmøller
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.656