23948sdkhjf

Jysk teknologifirma med 1500 ansatte skal sælges

Eltronic søger ny kapitalfond. Samtidig vil stifter Lars Jensen begynde at overdrage sin andel til sine sønner

Teknologiselskabet Eltronic i Hedensted skal have nye ejere i 2024. Investeringsselskabet SE Blue Equity, der ejer 48 procent af virksomheden, vil ud af ejerkredsen, og der skal findes en større kapitalfond, som kan indtræde i stedet. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

- Vi har nået en størrelse, hvor vi er vokset ud af, hvad Blue Equity normalt har med at gøre. Det er et godt tidspunkt at lede efter en kapitalfond, der kan bringe os videre gennem de næste 10 års tid, hvor det begynder at gå rigtig stærkt omkring os, siger stifter Lars Jensen til avisen.

Lars Jensen startede Eltronic i marts 2000 med bare seks medarbejdere.

Eltronic Group har lige offentliggjort sit bedste regnskab til dato. I regnskabsåret 2022/23 opnåede Eltronic en omsætning på to milliarder kroner. I løbet af 2023 har virksomheden udvidet fra 1300 til 1500 ansatte. 

Forbereder salg

Der er ikke indledt forhandlinger med nogen køber endnu, men Eltronic er ved at forberede salgsmaterialet. Det er meningen, at salget skal ske i løbet af 2024.

Samtidig vil Lars Jensen begynde at overdrage hans andel til hans to sønner, Carl Jensen og Mads Jensen. 

Lars Jensen vil dog, som han siger, "blive hængende lidt endnu".

Eltronic producerer blandt andet udstyr til vindmølleindustrien og til Power to X-industrien. Virksomheden leverer også automatisering til industrien.

Ud over hovedsædet i Hedensted har virksomheden også kontorer i Ballerup, Odense og Horsens samt flere steder i udlandet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078