23948sdkhjf

Udvider historisk ordre

Familievirksomheden Nipa skal levere yderligere 150 containere til Elretur

Det bragte stor glæde i den familieejede fynske virksomhed Nipa, da non-profit organisationen Elretur sidste år lagde en historisk stor ordre på mere end 400 containere.

Nu udvides aftalen yderligere med mere end 150 containere.

Elretur håndterer det såkaldte producentansvar for danske virksomheder, som producerer, importerer eller sælger elektronikprodukter. Det betyder blandt andet, at Elretur hjælper virksomheder med at indsamle deres elektronikprodukter, når de bliver til affald og sikrer, at mest muligt genbruges, genanvendes eller bortskaffes så miljøansvarligt som muligt.

Betydelig investering

Som led i dette indsamler og håndterer Elretur omkring 80 procent af al den elektronik, danskerne afleverer på landets genbrugspladser. Det er blandt andet denne opgave, som de mere end i alt 500 nye containere skal være med til at løse.

- Købet af de nye containere er en betydelig investering i vores infrastruktur, så vi fortsat kan indsamle og håndtere elektronikaffald og sikre, at mest muligt genbruges eller genanvendes, fortæller Elreturs administrerende direktør Morten Harboe-Jepsen i en pressemeddelelse.

Det er endnu engang den fynske familieejede virksomhed Nipa, der varetager bestillingen af de mange containere. Dengang var aftalen en historisk opgave for den lille fynske virksomhed, og udvidelsen af aftalen har ikke gjort glæden mindre.

- Den oprindelige ordre på mere end 400 containere var den største nogensinde for os. Det er fantastisk, at en lille virksomhed i Tommerup kan konkurrere med udenlandske containerproducenter, og jeg er naturligvis stolt og beæret over, at Elretur endnu engang har valgt os til at levere deres nye containere, siger Jesper Skytte, direktør i Nipa.

Stort potentiale for mere genbrugt elektronik

Når Elreturs nye containere har indsamlet de mange mængder elektronikaffald på landets genbrugspladser, køres de til Roskilde eller Middelfart, hvor Elretur i samarbejde med Stena Recycling Group og HJHansen Recycling Group har etableret to nye genbrugsanlæg, der skal sikre, at så mange elektronikprodukter som muligt genbruges.

Potentialet for at genbruge elektronik er nemlig stort.

Alene i Danmark blev der indsamlet over 70.000 tons vaskemaskiner, telefoner, computere og andre typer elektronikprodukter på landets genbrugspladser i 2022, og det forventes, at de to anlæg kan løfte 60.000 kasserede elektronikprodukter ud af affaldsstrømmen hvert år.

De to anlæg modtager omkring 100 containere om ugen fyldt med brugt elektronik, som sorteres, udplukkes til reparation og sættes på markedet igen, når det er muligt.

- De nye genbrugsanlæg kommer til at løfte en vigtig opgave, og vil sætte nye standarder for måden, vi behandler elektronikprodukter på. Med genbrugsanlægget sætter vi turbo på genbrugen. Derfor er det essentielt, at vores infrastruktur er på plads, og netop den opgave kommer de nye containere til at hjælpe os med at løse, siger Morten Harboe-Jepsen.

Containerne har et rumfang på 36 kubikmeter og måler 6,5x2,55x2,35 meter.

Den samlede ordre beløber sig til et tocifret millionbeløb.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094