23948sdkhjf

Genbrug af varme på støberi sparer 55.000 kbm naturgas

Jernstøberiet Birn genbruger varmen fra processer - og håber at gøre sig uafhængig af naturgas

Varmegenvinding har de sidste to måneder sparet jernstøberiet Birn i Holstebro store mængder naturgas.

Støberiet tager den overskydende varme ud af støberiets rensekammer. To nye genvindingsanlæg forsyner dermed 10.000 kvm produktionslokaler med varme. 

- De to anlæg har været i drift i godt to måneder og har i den perioden allerede sparet os omkring 55.000 kubikmeter naturgas. Så det er en særdeles interessant case for os, både set med bæredygtige og økonomiske briller, siger energiansvarlig Emil Brodersen, Birn, i en pressemeddelelse fra virksomheden.

Energigenvindingen vil give en betragtelig besparelse på årsplan.

Kan stoppe med naturgas

Birn forventer at investere i et tredje varmegenvindingsanlæg til foråret. Det skal kobles på støberiets ovnfilter. Desuden vil støberiet investere i et fjerde genvindingsanlæg i sommeren 2024. 

Gennem flere energiinvesteringer håber Birn, at virksomheden på sigt helt kan holde op med at bruge af naturgas.

Gør skorstene overflødige

De nye varmegenvindingsanlæg smitter ikke kun positivt af på Birns naturgasforbrug. Det har også positiv betydning for omgivelserne omkring Birns fabrik i Holstebro. 

Allerede i sommer kunne virksomheden nedlægge to skorstene. På længere sigt vil virksomheden kunne nedlægge flere skorstene.

- Vi arbejder løbende på at forbedre omgivelserne omkring vores fabrik, hvor det er muligt. Så da de to skorstene fra vores gamle oliecentral og maleranlæg blev overflødige, blev det besluttet, at de skulle fjernes, fortæller Emil Brodersen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078