23948sdkhjf

Erhvervsfremstød baner vej for dansk atomkraft-teknologi i Polen

I disse dage står Kong Frederik i spidsen for et dansk erhvervsfremstød i Polen. 

Her skal han sammen med 59 danske virksomheder slå et slag for danske teknologier inden for blandt andet havvind, energieffektivisering og biogas. 

En af de virksomheder, der deltager i fremstødet, er Copenhagen Atomics, der udvikler en ny generation af A-kraft-teknologi. Erhvervsfremstødet i Polen kan bane vejen for et afgørende gennembrud, siger Mads Steenberg, administrerende direktør til DI Business.

Polen er det land i Europa, der satser kraftigst på A-kraft for at bremse afhængigheden af fossile energikilder. Der er rent faktisk seks nye A-kraftværker på vej - hvor det første skal stå klar i 2035.

Og det er altså her, Mads Steenberg øjner en mulighed. Han står klar med de første prototyper, og næste skridt bliver test af potentialet. Det er dog ikke tilladt i Danmark, hvorfor man ser på muligheden for test i andre lande. 

- I 2025 skal vi teste vores reaktor, og her vil Polen være en god mulighed. Vi har været i dialog med de polske myndigheder igennem to år og vi har en partner i landet, så vi er i gang. Erhvervsfremstødet vil kunne bidrage til, at vi kommer tættere på den mulighed, siger administrerende direktør Mads Steenberg, og tilføjer:

- Vi drøfter placeringen af vores test med en række lande, og hvis det lykkes at få en aftale med Polen inden alt for længe, vil det være et gennembrud for os.

Copenhagen Atomics løsning består af atomkraftreaktorer i miniformat, installeret i en 40 fods container og kan udvinde ny energi af atomaffaldet fra klassiske værker. 

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078