23948sdkhjf

Osteekspert har landet ny millionordre

Nordic Dairy Technology, NDT, der udvikler osteanlæg i Silkeborg, har landet en ny kæmpeordre.

Virksomheden har netop indgået en aftale om at levere et nyt version 2.0-hytteostanlæg med en kapacitet på 15.000 ton om året til "et større europæisk mejeri", der årligt forarbejder mere end 1,4 milliarder liter mælk. Ordren har en værdi på godt 42 mio. kr. og skal leveres i år, oplyser NDT i en pressemeddelelse.

Proceslinjer til fremstilling af hytteost er NDT’s kernekompetence, og ifølge virksomheden produceres omkring halvdelen af det europæiske hytteost-volumen ved hjælp af NDT-teknologi.

I 2021 lancerede Nordic Dairy Technology en hytteostproceslinje i version 2.0 til en kunde i Schweiz. Den nye version øger udbyttet, giver mulighed for alle smagsvarianter og imødekommer alle krav om energieffektivitet og hygiejne, nævner NDT.

Ifølge virksomhedens tal vokser forbruget af hytteost med 8-10 procent om året. De store, europæiske producenter har derfor gennem en periode dels set på behovet for mere kapacitet, dels på at skifte til et nyt teknologisk niveau.

På den baggrund er der altså nu indgået aftale om det nye anlæg til til 42 mio. kr.

- Det er meget tilfredsstillende at opleve, at vi har ramt fint inden for skiven med vores udviklingsprojekter.

- Ordren bekræfter også NDT’s stærke position inden for hytteostområdet her i Europa. Og det er også blevet bemærket på den anden side af Atlanten, hvor vi regner med et gennembrud i år, siger NDT-direktør Morten Munk.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094