23948sdkhjf

Borerig skal have opgradering i Skagen

Vedligeholdelsesarbejdet med riggen ventes at give ekstra arbejde til servicevirksomheder i regionen

Et nyt kapitel skrives nu i Skagen Havn, idet boreplatformen Noble Resilient som den første nogensinde netop har lagt til kaj i havnen.

Noble Resilient skal i løbet af de næste par måneder gennemgå et større reparations- og vedligeholdelsesarbejde forud for opgaver i Nordsøen.

Boreriggen skal have monteret en ny helikopterplatform, ligesom den også skal have installeret en ny kranbom.

Arbejdet udføres af en række underleverandører, herunder også lokale og det ventes at generere yderligere aktivitet for servicevirksomheder i regionen. Blandt andet i form af assistance med riggens ankomst, agentservice, men også med reparations- og vedligeholdelsesopgaverne.

Det oplyser Skagen Havn i en pressemeddelelse.

- Der har gennem nogen tid været dialoger med aktører i relation til teknisk service på offshore-enheder. Det er derfor godt at få bekræftet, at de faciliteter og kapaciteter, Skagen Havn kan tilbyde, nu er kommet i spil til en større serviceopgave. Skagen Havn blev valgt på grund af havnens placering i forhold til Nordsøen, og fordi der er adgang til en kaj med tilstrækkelig vanddybde til det robuste fartøj, udtaler Willy Hansen, administrerende direktør, Skagen Havn.

Nye opgaver til havnen

Arbejdsopgaverne tapper ind i værdikæden på Maritim Service, og det er et område, Skagen Havn ser, er i vækst, hvor både lokale og eksterne aktører er med til at trække nye opgaver til havnen. Ligeledes ventes boreriggens anløb at generere et større antal hotelovernatninger i en lavsæsonsperiode.

- Det er et spændende projekt, man i nærmeste fremtid kan se ved kaj 41 på det nye havneareal. Vi er godt tilpasse med, at Noble Corporation har valgt Skagen Havn til opgaven, og ser især frem til de forventede positive afledte effekter. Skagen Havn arbejder i øvrigt på at etablere landstrøm i samme kajområde, så Noble Resilient og lignende fartøjer i fremtiden vil kunne ligge tilkoblet på grøn strøm langs kaj i Skagen, udtaler Mikal Nielsen, vicedirektør, Skagen Havn.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125