23948sdkhjf

FLSmidth vil sælge cement-aktiviteter fra

I 2023 lancerede FLSmidth en ny strategi, der blandt andet sigter mod en komplet adskillelse af koncernens to forretningsområder Cement og Mining.

Specielt siden FLSmidth overtog Thyssenkrupps mineaktiviteter i 2022, har Mining-divisionen vokset sig markant større end Cement-divisionen.

Derfor vil FLSmidth nu undersøge mulighederne for et frasalg af Cement-aktiviteterne. Det oplyser virksomheden i en fondsbørsmeddelelse.

Baggrunden er ifølge FLSmidth, at Cement og Mining er to væsentligt forskellige industrier, og at synergier i form af kundebase og teknologier er beskedne.

FLSmidth mener fortsat, at der er et stort potentiale at hente i Cement-divisionen – især set i lyset af den grønne omstilling. Dog mener man, at forretningsområdet vil kunne drage fordel af en anden ejer.

- Vores cementforretning har vist robuste resultater og gode strategiske fremskridt gennem de seneste år. Dette giver mig stor trøst i Cements evne til at fortsætte sin positive rejse, også – og måske endnu mere – under et andet ejerskab end FLSmidths. Vi har en klar ambition om yderligere at styrke vores markedsledende position inden for minesektoren, og vi ser enorme langsigtede muligheder for forretningen bakket op af stærke branchegrundlag og positive langsigtede markedsudsigter. Som følge heraf udgør dagens beslutning om at udforske salgsmuligheder for vores cementforretning et vigtigt skridt i at frigøre det fulde langsigtede potentiale for både minedrift og cementvirksomhed, siger group CEO Mikko Keto.

Bestyrelsesformand Tom Knutzen supplerer:

- Jeg er virkelig stolt af det, vi har opnået med vores cementforretning i mere end 140 år. Jeg er overbevist om, at virksomheden er godt positioneret til fremtidig succes, og at den har en væsentlig rolle at spille i dekarboniseringen af ​​cement. Men ved gennemgangen af ​​de langsigtede muligheder for FLSmidth som virksomhed, for vores kunder og for vores aktionærer, har vi konkluderet, at en adskillelse af ejerskabet kan være gavnlig for både minedrift og cementvirksomhed. At frigøre det fulde potentiale i Cement-forretningen kræver betydelige investeringer og dedikeret ledelsesopmærksomhed, som vi mener, vil blive lettere opnået under et andet ejerskab end FLSmidths.

FLSmidth understreger dog, at det ikke er givet, at Cement-aktiviteterne bliver solgt fra. Sker det, forventes det at blive gennemført i slutningen af 2024.

Samtidig med undersøgelserne af det mulige frasalg offentliggjorde FLSmidth mandag foreløbige regnskabstal for 2023.

De viser en samlet omsætning i koncernen på 24,1 mia. kr., hvoraf de 17,1 mia. kr. stammer fra Mining-divisionen, de 6,0 mia. kr. fra Cement, mens de resterede godt 1 mia. kr. kommer fra ”ikke kerneaktiviteter”.

Den justerede overskudsgrad (ebita) endte på 8,0 procent.

I 2024 forventer FLSmidth en omsætning på 20,0-21,5 mia. kr. og en justeret overskudsgrad på 9-10 procent.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11