23948sdkhjf

Værftsdirektør efter koks: - Vi har gjort et godt stykke arbejde

Assens Skibsværft har indgået forlig med grønlandske Disko Line, så nu bygges hybridfærge færdig på Faaborg Værft

Assens Skibsværft har tilsyneladende ikke kunne overholde tidsplanen for byggeriet af en ny hybridfærge til det grønlandske rederi Disko Line. Så et eller andet er der gået galt.

I hvert fald kunne Fyens Stiftstidende forleden fortælle, at kontrakten var ophævet, og at der var indgået forlig mellem værftet og Disko Line. Hybridfærgen Maliina Ittuk bliver nu bygget færdig på Faaborg Værft.

Det var værftets største byggeri til dato, og Assens Skibsværft byggede selv færgen op fra grunden.

Erling Pedersen, direktør og hovedaktionær på Assens Skibsværft, erkender, at der har været en række udfordringer blandt andet som følge af krigen i Ukraine.

- Vi skal bare videre. Vi har gjort et godt stykke arbejde og er stolte af den nybygning. Jeg kunne skrive en bog på 200 sider om, hvad der har været af udfordringer på grund af krigen i Ukraine og mange andre ting, blandt andet leveringsproblemer. Men jeg vil ikke kommentere det yderligere, siger Erling Pedersen til Fyens Stiftstidende.

Assens Skibsværft har i øjeblikket en fast medarbejderstab på 40-45 ansatte. Under byggeriet af færgen var 75-100 mand i arbejde, når man tæller underleverandører med.

Selv om Assens Skibsværft nu har mistet arbejdet med færgen, så står værftet ifølge direktøren med en fin ordrebog frem til sommer.

Maliina Ittuk er et 38 meter langt passagerfartøj med kapacitet til 113 passagerer. Det er bygget med en særlig forstærkning, så det kan sejle gennem isfyldt farvand. Meningen er, at det skal i drift i Sydgrønland til sommer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078