23948sdkhjf

Lukket maskinfabrik sælger ud af maskiner og værktøj

I december 2023 meddelte ejerne af Braarup Maskinfabrik at virksomheden lukkede. Nu skal de mange maskiner have nye ejere. Det kommer til at ske på auktion.

Direktør og medejer af Braarup Maskinfabrik, Michael Thomasen, foretrækker at bruge ordet ”ophørssalg” om salget af fabrikkens mange maskiner. Der er nemlig hverken tale om en konkurs eller udsalg.

- Vi har haft en rigtig god forretning, men nu er det tid til, at maskinerne skal videre, fortæller han i en pressemeddelelse og uddyber, at fabrikkens placering er den grundlæggende årsag til, at virksomheden nu lukker, og maskinerne derfor skal have nye ejere:

- Der er kommet beboer-bebyggelse tæt på vores ejendom, og det har ikke være muligt for os at finde andre lokaler i nærheden, der kunne indfri vores ønsker i forhold til at drive virksomhed. Derfor skal maskinerne nu sælges på auktion, siger han.

En Google-søgning og en god mavefornemmelse

Det er det randrusianske auktionshus Campen Auktioner, der står bag de to online auktioner, der sælger effekter og maskiner fra Braarup Maskinfabrik. Det var en Google-søgning, der ledte Michael Thomasen mod Randers.

- Jeg søgte på Google og fandt frem til Campen Auktioner. Efter samtaler med auktionshuset, havde jeg en god mavefornemmelse, og derfor endte det med auktionsløsningen, forklarer han og tilføjer, at det også er muligheden for at nå længst muligt ud til potentielle købere, der er tiltalende:

- Det er et kæmpe arbejde. Alt skal væk. Alt. Og det er bare en uoverskuelig opgave på egen hånd. Derudover er håbet selvfølgelig, at auktionerne også kan tiltrække købere udenfor Danmark.

”Det kører alt sammen”

På de to online auktioner, der kan bydes på lige nu på Campen Auktioners hjemmeside, er der over 500 katalognumre. Braarup Maskinfabrik har drevet smede- og maskinfabrik i en lang årrække, og de sidste maskiner slukkede i midten af januar i år. Der er altså tale om, at maskinerne alle har været i brug helt frem til den sidste dag, og derfor det også velholdte og driftssikre maskiner, der kan bydes på, understreger Michael Thomasen:

- Det kører alt sammen. Vi slukkede de sidste maskiner fredag den 12. januar, siger han.

De to online auktioner indeholder massevis af effekter, og der kan blandt andet bydes på CNC-fræsere, blandt andet nyere maskiner fra Mazak, kraner, drejebænke og båndsave. Derudover er der blandt andet måleudstyr (mikrometre, skydelærer, pasdorne, vippeure) svejseværk, værktøjsholdere (ISO50, BT40 og SK40), fræseværktøj, og diverse stålpartier.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094